23948sdkhjf

Nytt avtal för LKAB och Swerea MEFOS

Ett nytt samarbetsavtal om LKAB:s experimentmasugn har undertecknats i Luleå av Per-Erik Lindvall, LKAB och Göran Carlsson, vd samt Peter Samuelsson, ordförande i Swerea MEFOS.
Det nya avtalet löper på tre år och innebär att Swerea MEFOS skall driva och underhålla LKAB:s experimentanläggningar på Swerea MEFOS anläggningsområde i Luleå gemensamt med LKAB. LKAB äger anläggningarna och bestämmer försöksprogram och forskning, enligt ett pressmeddelande.

– LKAB:s experimentmasugn erbjuder unika möjligheter till metallurgiska försök i pilotskala. Under femton år har den spelat stor roll i både produkt- och processutveckling hos LKAB och hos våra kunder. Med det nya avtalet tar vi ett nytt steg i samarbetet med Swerea MEFOS, säger Per-Erik Lindvall.

– Det är roligt att kunna teckna ett nytt samarbetsavtal. Att få förtroendet att gemensamt driva och underhålla LKAB:s experimentmasugn är en viktig länk i utvecklingen av LKAB:s spetsprodukter. Samtidigt får Swerea MEFOS en möjlighet att stärka sin position som världsledande inom pilotförsök och att genomföra unika masugnsförsök, säger Göran Carlsson i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065