23948sdkhjf

Citec förvärvar ny kompetens inom olja och gas

Akilea Engineering stärker Citecs position inom olje- och gasindustrin
Citec stärker sin kompetens och sina tjänster inom segmentet olja och gas genom att förvärva det franska företaget Akilea Engineering, som specialiserat sig på konsulttjänster inom segmentet. Akilea designar offshore-plattformar, oljeraffinaderier, rörledningar och kraftverk. Företagets tjänster inkluderar ingenjörstjänster från upphandling till konstruktion och projektledning.

- Genom förvärvet förstärks Citecs kompetens och tjänsteportfölj för olje- och gasindustrin kraftigt. Olja och gas, samt flytande naturgas (LNG) är viktiga fokusområden i Citecs tillväxtstrategi. Detta är ett mycket konkret och snabb förbättring av vårt redan breda tjänsteutbud för energibranschen. Akilea förstärker också Citecs verksamhet i Frankrike och ökar den kritiska massan på den lokala marknaden, kommenterar Martin Strand, VD för Citec i ett pressmeddelande.

- Som en del av Citec-koncernen så möjliggörs en fortsätt tillväxt för Akilea och vi får kapacitet att ta på oss större kundprojekt. Dessutom utgör Citec tillsammans med Akilea en erfaren och konkurrenskraftig outsourcing partner för våra kunder , säger Daniel Benayoun, VD för Akilea.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065