23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Högsta leveransprecision på Drömfabriken

| Medlemsnyhet | Företag Proton Engineering AB

Proton Engineering bygger vidare på ”Drömfabriken” i Skillingaryd. Snabbare, smartare och ännu bättre teknologi i nya processer och automationslösningar är en del. Men det är människorna som spelar huvudrollen.

– Hur ska vi ta vår verksamhet in i framtiden? Vi har fyra viktiga faktorer att jobba med och det är maskiner, kapacitet, tid och människa. Drömfabriken är en historisk satsning för oss och ett helt nytt sätt att tänka produktion, säger Proton Engineerings VD Marcus Malveholm.

Investeringarna i ny teknik bestående av två nya, helautomatiserade robotceller, är en del. Den andra som är minst lika viktig är teamkänslan och delaktigheten hos personalen. En delaktighet som skapar engagemang.
– Vi har en personalkultur som bygger på att vi tycker om att lyckas tillsammans. Vi jobbar som ett lag, inte med en stjärnspelare i toppen. Och vårt flöde från ax till limpa ger resultat, säger Marcus Malveholm.

Engagerade medarbetare löser logistiken
Resultatet stavas leveransprecision. Med krävande kunder inom fordonsindustrin världen över är förväntningen på minst 98 procent.
– Vi ligger som lägst på 99 procent i vår leveransförmåga till kund. Och det klarar vi av eftersom vi är serviceinriktade, vi vågar ta snabba beslut, vi planerar i tid och framför allt – alla ställer upp, säger Marcus Malveholm.

Ett konkret exempel är den logistiska utmaningen det innebar att hålla produktionen igång under sommaren, samtidigt som man flyttade över delar av produktionen till den nystartade produktionsenheten i Klaipėda, Litauen.
– Uppstarten i Litauen påverkade inte vår leveransprecision, inga kunder blev störda av förändringen, och det var möjligt tack vare engagerade medarbetare och god planering, säger Marcus.

Småländsk företagskultur i Litauen
Etableringen i Litauen är en av Proton Engineerings största investeringar någonsin. Den innebär att man kommer ett steg närmare marknaden ute i Europa som internationell bolagsgrupp. Den innebär också att man tar ett steg vidare för att möta framtidens konkurrens på arbetsintensiva produkter och processer.
– Nu när vi har flyttat delar av den manuella och arbetsintensiva produktionen till Litauen har vi frigjort både kapacitet och resurser i vår huvudenhet Skillingaryd. Det kommer vi att utnyttja till fortsatt automation och standardisering enligt Drömfabrik-konceptet, säger Marcus Malveholm.

Ett koncept som kanske ger ännu tydligare ringar på vattnet i Litauen där företagskulturen skiljer sig från den svenska.
– Vi tar med oss vår Protonmodell och applicerar den för att skapa samma driv, engagemang, delaktighet och ansvarskänsla som i Skillingaryd. Man ska känna igen sig i alla Protons enheter, oavsett var i världen man befinner sig, säger Marcus Malveholm.

Vill du veta mer om vår leveransprecision eller upptäcka möjligheterna i vår Drömfabrik?
Kontakta oss i monter C02:27 på Elmia Subcontractor 2018 eller slå oss en signal direkt:

Marcus Malveholm, VD
0370-69 56 42

Iosif Hampel, KAM
0370-768 98

Peter Holm, KAM
0370-768 68


Vad innebär Drömfabriken för dig?

"Vi har ett koncept där vi med hjälp av ett smart logistikflöde följer hela kedjan från dröm till verklighet. Men vi säljer inte drömmar, vi säljer riktiga artiklar och kostnadseffektiva lösningar – som hjälper våra kunder att nå sin dröm."
Iosif Hampel, KAM, Proton Engineering

”I den här branschen är det oerhört viktigt att ständigt förbättra och effektivisera. Vi bygger för framtiden och blir bättre för varje dag genom investeringar, organisationsutveckling och kompetensutveckling.”
Peter Holm, KAM, Proton Engineering

 

Medlemsnyhet

Företag
Proton Engineering AB

Box 23
568 21 Skillingaryd
Sverige
Proton Engineering AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094