23948sdkhjf

Nu är det ännu lättare att hitta svenska gjutleverantörer

| Medlemsnyhet | Företag Svenska Gjuteriföreningen

Svenska Gjuteriföreningens hemsida har fått ett ansiktslyft. Nu lanseras även en ny funktion för att underlätta för gjutgodsköpare att hitta svenska gjutleverantörer.

När känslan av att något känns omodernt och kanske rentav tråkigt är det dags för en förändring. Sagt och gjort valde Svenska Gjuteriföreningen att ge deras webbplats ett ansiktslyft med en ny design. Under Strategidagarna, som ägde rum i början av oktober, lanserades och presenterades hemsidans nya utseende som fått ett nytt, modernt uttryck och sett till att det allra viktigaste fått mer utrymme.

- Hjärtat i Gjuteriföreningen är våra medlemmar. Det var alltså självklart att sätta dem och medlemsnyttan i fokus, säger Diana Bogic, kommunikationsstrategi på Svenska Gjuteriföreningen.

Arbetet med webbplatsen har gjorts i samarbete med Daily Kommunikation. Utöver ny design togs även en ny funktion för medlemsregistret fram. Tidigare fanns den enbart tillgänglig som PDF – nu finns den online. Det gör det mycket lättare för exempelvis en gjutgodsköpare att hitta gjuterier som kan tillverka den önskade produkten. Funktionen presenterar alla företag på ett mer lättillgängligt och informativt sätt, där medlemmarna själva kan styra över innehållet.

 I samband med webbplatsens nya utseende presenterade även föreningen en ny bildbank.

- En enkel bildsökning, på exempelvis Google, för ”gjuteri” presenterar mängder av bilder. Det rör sig emellertid i huvudsak om bilder på smälta eller smältverk. Ett gjuteri är mer än bara det, säger Diana, som förklarar att allmänheten går miste om all automation, it-teknik och alla andra tekniska områden som utgör merparten av det dagliga arbetet.

Avsikten med bildbanken är därför att vara ett steg i att förändra bilden av gjuteribranschen som allmänheten har genom en mer rättvis visualisering.

Utöver att Gjuteriföreningen själva använder bilderna, på exempelvis hemsidan och i broschyrer, är förhoppningen att journalister, skolor, studenter och allmänheten skall titta på och använda dem.

Medlemsnyhet

Företag
Svenska Gjuteriföreningen

Tullportsgatan 3
550 02 JÖNKÖPING
Sverige
Svenska Gjuteriföreningen

Tipsa en kollega

0.064