23948sdkhjf

Den virtuella idrifttagningen gav kunden en kortare uppstartssträcka

| Medlemsnyhet | Företag Elektroautomatik i Sverige AB

Tillsammans med kunden gjorde Elektroautomatik en virtuell idrifttagning. Slutresultatet blev minskade uppstartsrisker och en kortare verklig idrifttagning.

Läs mer om Virtual Commissioning

– I ett automationsprojekt har vi nu jobbat med Virtual Commissioning och gjort vår första virtuella idrifttagning tillsammans med en av våra nyckelkunder. Det här var ett viktigt steg då det har skapat stort värde för kunden som tack vare Virtual Commissioning har minskat sina uppstartsrisker och fått igång sin produktion snabbare, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik.

Utrustningen var en robotcell innehållande in- och utbana, separeringar, robotgripare, cylindrar och motorer. Denna byggdes upp i ABB RobotStudio och alla rörelser inklusive robot kopplades mot PLC-programmet i TIA-Portalen.

Kunden var på plats hos Elektroautomatik för en virtuell FAT där de kunde köra och testa av utrustning, program och HMI. Med hjälp av VR-glasögon kunde de även gå in i stationen och testa utrymme och höjder för lyft.

– En virtuell idrifttagning gör att både vi och kunden kan testa och uppleva utrustningen i ett mycket tidigare skede än vad vi annars hade kunnat göra, säger Samuel Lindholm, teknisk chef på Elektroautomatik i Skövde.

Både Elektroautomatik och kunden var mycket positiva till projektet.

Kontakta Elektroautomatik

Till Elektroautomatiks hemsida

Medlemsnyhet

Företag
Elektroautomatik i Sverige AB

---------------------------------

GÖTEBORG
Kärrlyckegatan 20B
418 78 Göteborg
Tel: 031-720 73 00

---------------------------------

SKÖVDE
Gustav Adolfsgata 35
541 45 Skövde
Tel: 0500-78 33 00

---------------------------------
418 78 .
Sverige
Elektroautomatik i Sverige AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.076