23948sdkhjf

Teleskop med fläktar från ebm-papst hjälper astronomer se stjärnorna tydligare

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Observatoriet i tyska staden Weikersheim har fått ett nytt teleskop.

Den lilla staden Weikersheim i mellersta Tyskland har bara lite drygt 7 000 invånare. Ändå är staden, som grundades år 1313, populär bland turister med sina många byggnader från renässanstiden. Här finns även ett berömt slott med en stor slottspark. Weikersheim är också en omtyckt stad bland många astronomer. Här finns nämligen ett observatorium som är välbesökt av både professionella astronomer och amatörastronomer. Nyligen har observatoriet fått ett nytt teleskop. Fläktar från ebm-papst har en viktig funktion då de hjälper astronomerna att få en tydligare bild av stjärnhimlen.

Fläktar kyler teleskopets spegel
Många av besökarna på observatoriet betraktar himlen och stjärnorna utan hjälp av teleskop, men sedan finns det föreningsmedlemmar som är engagerade fotografer och för dem är ett bra teleskop viktigt. Det tillbringar ofta hela nätter på observatoriet och fotograferar speciella astronomiska föremål och händelser. De kombinerar sedan flera exponeringar för att skapa imponerande bilder. För alla dessa stjärnskådare är kvaliteten på teleskopet själva nyckeln till en kvalitetsmässigt bra upplevelse.
Eftersom det tidigare teleskopet inte kunde svara upp mot förväntningarna började observatoriet leta efter ett nytt och modernare teleskop...

 

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.089