23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nytt affärsområde inom 3D-tillverkning

| Medlemsnyhet | Företag Bodycote AB

Bodycote har byggt upp ett internationellt nätverk av enheter inriktade på materialtekniska tjänster för att optimera materialegenskaperna i komponenter framställda med 3D-tillverkning.

När en 3D-tillverkad metalldel har producerats är komponenten ofta långt ifrån färdig att användas för sitt avsedda ändamål. Det gäller speciellt i säkerhetskritiska industrier med stränga kvalitetsstandarder som flyg, medicin, energi och bil. Till exempel kan metalldelar innehålla mikrostrukturdefekter och materialporositet som kan skapas under 3D-processen, vilket gör dem känsliga för brott när de utsätts för upprepade belastningar.

Viktiga efterbehandlingar
Det är efter själva 3D-tillverkningen som Bodycotes ”efterbehandlingar” tar vid. De spelar en avgörande roll för att nå de materialegenskaper som krävs för detaljens avsedda användning.

Här är några av de efterbehandlingar vi erbjuder:

  • Avspänningsglödgning – för att avlägsna restspänning uppbyggd under tillverkningsprocessen. Denna behandling utförs medan delen står kvar på byggplattan för att minimera formförändringar.
  • Het Isostatisk Pressning (HIP) – för att förbättra delens mekaniska egenskaper. Dessa materialstrukturförbättringar resulterar i förbättrade egenskaper såsom kryp, utmattning och duktilitet samt förbättrad isotropisk struktur överlag.
  • Slutlig värmebehandling – för att få delens mekaniska egenskaper närmare konventionellt smidesmaterial.
  • Undersökningar – metallografiska undersökningar för att bland annat validera att metallurgisk kornstruktur i delarna är som förväntat samt icke-förstörande provning (NDT) för ytterligare utvärderingar.

Vill du veta mer?
Vår engelska kollega Andrew Corless svarar gärna på frågor och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig inom detta område. Du når honom via andrew.corless@bodycote.com eller +44 (0) 7799 131352.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Bodycote AB

Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Sverige
Bodycote AB

Tipsa en kollega

0.079