23948sdkhjf

Nordic Paper Bäckhammar utökar online vibrationsmätning på PM4

| Medlemsnyhet | Företag SPM Instrument AB

Papperskoncernen Nordic Papers anläggning i värmländska Bäckhammar har nyligen utökat onlineövervakningen på pappersmaskinen PM4 till att även omfatta drifterna, allt för att uppnå en ännu högre maskintillgänglighet.

Maskinkomponenter som inkluderas i den senaste installationen är lager i motorer, kardanaxlar, samt lager och drev i växellådor. De mätsystem som installerats är både Intellinova Parallel EN, det senaste och mest kraftfulla onlinesystemet i produktfamiljen Intellinova, samt Intellinova Compact. Intellinova Parallel EN består av sexton kanaler vibration som alla mäter parallellt och som erbjuder en omfattande flexibilitet för konfiguration av komplexa mätuppdrag. Intellinova Compact har åtta vibrationskanaler.

Totalt installeras fyrtio DuoTech accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning i samma sensor med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD, s k HD-teknologi. Mätmetoderna ger extremt lång förvarning mot nedsatt mekanisk kondition med tydliga mätresultat för enkel skadeidentifiering och god underhållsplanering.

Installation har skett löpande under den gångna våren och sommaren, och systemet beräknas vara driftsatt och klart i dagarna, när PM4 startar igen efter årets höststopp. 

Nordic Paper har fabriker i Bäckhammar, Åmotfors och Säffle i Värmland samt i norska Greåker. Fabriken i Bäckhammar söder om Kristinehamn – där också moderbolaget finns – har eget massabruk samt två pappersmaskiner. Massabruket producerar ca 200 000 ton oblekt massa och de två pappersmaskinerna ca 130 000 ton oblekt kraftpapper per år.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SPM Instrument AB

Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Tipsa en kollega

0.065