23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Welser Profile växer - med ytterligare en fabrik

Avgörande för att ta över var vid sidan om potentiella kunder även expansionen av många europeiska kunder i USA. De skall i framtiden få bäst möjliga support.

Superior Roll Forming är – precis om vi – en tillverkare av specialprofiler av stål av bästa kvalité och har ett mycket bra strategiskt läge – i närheten av flygplatsen. Kunderna, förmaterialet och medarbetarna finns också i dess närmaste omnejd.

Den nya fabriken har över 300 medarbetare, en fabriksyta på cirka 55 000 m² och levererar högfasta profiler inom bilindustrin i Nordamerika, Mexiko och Kina.

Med denna nya fabrik hoppas vi inte enbart på en logistisk fördel på den nordamerikanska marknaden, utan också att kunna få en bredare kundbas genom en diversifiering av vår produktportfölj. Försäljningskontoret i Chicago läggs ner.

Thomas Welser är säker på att ha gjort rätt steg i rätt riktning med förvärvet av Superior Roll Forming: ”Med Superior handlar det som hos oss om en ledare inom teknologi med utmärkt reputation på marknaden. Företaget är familjeägt och har ett snarlikt värdesystem som vi.  Det ökar synergieffekten och underlättar integrationen avsevärt.“

Samtliga medarbetare övertas och även de tidigare ägarna kommer att vara verksamma hos oss. ”Vi vill vara ledare inom teknologin, inte enbart i Europa utan vi vill även bygga ut vår position i USA. En nyckelroll spelar företagets medarbetare.”

AB Welser Profiler
Svandammsvägen 17A
126 35 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561961474

Kontaktperson

SA
Sabine Appell
Area Manager
+46 8 7302400 s.appell@welser.com

Tipsa en kollega

0.064