23948sdkhjf

Har ni koll på hur ni berörs av REACH?

| Medlemsnyhet | Företag RSM&CO - En del av Ramboll

De senaste åren har det blivit ökat fokus på kemikalier i varor/komponenter. Kraven kan kännas både överväldigande och svåra att efterleva. Gör vårt test för att se hur ni berörs av EU:s kemikalielagstiftning REACH!

Antalet tillgängliga kemiska produkter ökar konstant och risker för spridning av gifter i miljön likaså. De senaste åren har det blivit ökat fokus på kemikalier i varor/komponenter. Kraven kan kännas både överväldigande och svåra att efterleva.

Klicka här för att komma till testet!

RSM&CO erbjuder experthjälp med att säkerställa efterlevnaden av kemiska ämnen i varor/komponenter reglerade i bl.a. REACH, RoHS och Conflict Minerals. Nyckeln till framgång ligger i att styra arbetet med produktframtagning och att ha en väl fungerande leverantörskommunikation, inte minst om inköpen sker utanför EU.

Nuläget
En bra början på arbetet med att säkerställa efterlevnaden av lagstiftningen är att få en bild av nuläget. Baserat på våra kunderfarenheter har vi arbetat fram följande upplägg:

Tillsammans med er kartlägger vi först vilka av era varor/komponenter som kan innehålla kemiska ämnen reglerade i lagstiftningen. Med utgångspunkt från denna kartläggning identifierar vi sedan era leverantörer med störst risk för förekomst av reglerade ämnen. Detta första steg kan sedan följas av en webbaserad enkätundersökning som skickas till leverantörerna innehållande frågor kring förekomsten av reglerade ämnen (exempelvis i REACH kandidatlista, RoHS eller Conflict Minerals).

Baserat på svaren behöver eventuellt åtgärder vidtas för att fasa ut ämnen, antingen att informera era kunder om förekommande kandidatlista-ämnen i produkten eller att begränsa användningen av varorna/komponenterna.

Fortsatt efterlevnad
För att säkerställa fortsatt efterlevnad av lagstiftningen kan vi även hjälpa er med att utforma rutiner med syfte att styra de processer som kan påverka förekomsten av kemiska ämnen i varor/komponenter. Vanligen omfattar detta arbete / stöd någon form av produktframtagningsprocess och inköpsprocess.

Kontakt

Klicka här


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
RSM&CO - En del av Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 GÖTEBORG
Sverige
RSM&CO - En del av Ramboll

Tipsa en kollega

0.07