23948sdkhjf

Tillbaka efter semestern – vad ska man tänka på?

| Medlemsnyhet | Företag Wallenius Water Innovation AB

Maskinerna har fått välförtjänt vila i flera sköna sommarveckor och ska nu kickas igång igen (precis som en själv!). Här listar vi fem saker som är bra att tänka på inför säsongsstarten.

1. Centralsystem
Har ni ett centralsystem där flera maskiner med egna små tankar är inkopplade, kolla då alla maskiner avseende bakterier och mögel innan ni startar centralsystemet. Det räcker med fel i en maskin för att kontaminera alla och störa höstens produktion.

2. Kolla alla enheter
Kontrollera om vätska har stått i spånbingar, oljeavskiljare eller uppsamlingskärl med returpumpning till skärvätsketanken. Även här så kan det ge som konsekvens att hela maskintanken får bytas om man pumpar in kontaminerad vätska.

3. Service under sommaren?
Ta en titt inne i maskinerna också om montörer eller smörjare har gjort arbete under sommaren. Kvarglömda trasor är mumma för bakterier.

4. Ny maskin
Installerar ni en ny maskin så kan det vara värt att kontrollera att den inte har gammal vätska från test i sig eller har ett skikt med rostskyddsmedel som kontaminerar.

5. Fyll på kunskapsförrådet
Har du lite extra tid innan höstens produktion drar igång på allvar? Passa då på att öka din egen kapacitet för att hantera bakterieutbrott i höst.

 

Vill du ha mer information? Hämta hem vår guide om bakterier i skärvätska!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Wallenius Water Innovation AB

Franzéngatan 3
112 51 STOCKHOLM
Sverige
Wallenius Water Innovation AB

Tipsa en kollega

0.063