23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

TriboNite®

| Medlemsnyhet | Företag Bodycote AB

TriboNite® är en ny värmebehandling och beläggningsprocess !!

TriboNite® är en ny integrerad värmebehandling och beläggningsprocess som kombinerar fördelarna från nitrerprocesser med de förbättrade tribologiska egenskaperna (friktion och nötning) som fås från beläggningar av fast smörjmedel. Processen är framtagen genom ett samarbete mellan Bodycote och Applied Nano Surfaces.

TriboNite ®vänder sig till applikationer inom fordonsindustrin såsom kugghjul, kolvar och komponenter för bränslepump men även industriella applikationer där behandlade komponenter kan dra nytta av en unik kombination av mekanisk styrka och optimerad tribologisk prestanda i form av låg friktion samt ökat nötnings- och skärningsmotstånd samtidigt som komponenten erhåller en estetiskt tilltalande mörk beläggning.

Översatt till applikation levererar TriboNite® värdefulla egenskaper såsom ökad komponentlivslängd och minskad energi- och bränsleförbrukning. TriboNite-processen finns idag implementerad hos Bodycote i Mora.

Vill ni veta mer maila till sales.sverige@bodycote.com  så hjälper vi (Bodycote och ANS) dig med att finna ut om TriboNite® metoden är svaret på just ert behov.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Bodycote AB

Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Sverige
Bodycote AB

Tipsa en kollega

0.063