23948sdkhjf

Dormer Pramets Econ LN – kombinerar det bästa av två världar

| Medlemsnyhet | Företag Dormer Pramet AB

Mångsidighet har blivit en nödvändighet för den moderna generationens skärande verktyg, men gör detta krav att man kompromissar med en kvaliteten på slutprodukten?

Vanligt på marknaden är till exempel fräsar, som kan användas för alltifrån grovfräsnings- till finfräsningsoperationer i en mängd olika material.

Utmaningen idag är att uppnå mångsidighet, samtidigt som man skall möta kravet på måttnoggrannhet och finish. Dessa krav som förut ställdes på verktyg som designats enbart för en specifik operation och materialtyp.

Dormer Pramets kostnadseffektiva Econ LN är just ett sådant mångsidigt fräsalternativ, lämplig för ett stort antal olika ingrepp i de flesta material med bibehållen utmärkt ytfinish som resultat.

Den positiva axiella geometrin på denna universella 90° fräs möjliggör lägre skärkrafter och mjukare bearbetning i stål, gjutjärn, rostfritt, icke järn metaller och härdade material.

Med invändig kylning som ligger nära skäreggarna kan Econ LN leverera snabb spåntransport och en jämn och hög ytkvalitet. Detta på grund av fräsens wiper skär, säkra inspänning och reducerade kraftbehov.   

Skär som passar för Econ LN är LNGX 12 och LNMU 16 med fyra skäreggar. LNGX 12 skären är lämpliga för spiralinterpolering, rampning och progressiv dykfräsning, medan LNMU 16 skären är starka och robusta för lång verktygslivslängd vid bearbetning i stål och gjutjärn.   

I ett färskt exempel från Nordamerika, fräste en slutkund ändkåpor i rostfritt, på gasturbiner, med en stor horisontell fräs. Econ LN 80 mm planfräsen med LNGX 120508ER-MF M6330 skär gjorde det möjligt för kunden att fräsa med ett matningsvärde som var 44% högre än det föregående konkurrentalternativet som han använt.  Det betydde att slutkunden kunde genomföra tre färdiga bitar med den första skäreggen, där eggen visade litet eller nästan inget slitage. Econ LN fräsen reducerade bearbetningstiden med 18 minuter enbart för detta ingrepp och lyckades uppnå fem färdiga bitar per skäregg jämfört mot konkurrentens en bit per skäregg.

För ytterligare information om Econ LN sortimentet liksom om LNGX och LNMU skären, besök www.dormerpramet.com eller kontakta Ditt lokala Dormer Pramet säljkontor.

 SLUT

 Bilder: Det kostnadseffektiva Econ LN frässortimentet.

 

Medlemsnyhet

Företag
Dormer Pramet AB

Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Sverige
Dormer Pramet AB

Tipsa en kollega

0.07