23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tillgänglighet och effektivitet i fokus när AP&T utvecklar ”Industry 4.0-lösningar”

AP&T intensifierar sin satsning på nya uppkopplade funktioner som ger kunder och operatörer bättre kontroll över produktionsutrustningens tillgänglighet och effektivitet.

Tillsammans med en större tillverkare av plåtkomponenter inom bilindustrin testar man nu en komplett "Industri 4.0-lösning" för presshärdningslinjer.

– Eftersom vi svarar för den kompletta linjen är alla ingående enheter fullt integrerade redan från början. Det gör det relativt enkelt att ta fram och analysera de uppgifter man vill ha och få dem presenterade på ett lättillgängligt sätt, säger Christer Bäckdahl CTO Product Development på AP&T.

Lösningen omfattar både funktioner som AP&T erbjuder sina kunder idag och sådana som väntar runt hörnet. Enkelt uttryckt genererar de en mängd olika data som gör att användarna kan få ut mesta möjliga av sin utrustning. De kan användas för att få bättre kontroll över produktionen, optimera processer, förebygga oplanerade stillestånd, öka tillgängligheten, effektivisera energianvändningen och höja kvaliteten på de produkter som produceras. 

Rent praktiskt går det till så att mätdata från linjens olika enheter kontinuerligt samlas in, analyseras och lagras i kundens databas med hjälp av AP&T:s data acquisition platform. Där görs avancerade analyser och informationen presenteras utifrån kundens önskemål i webbformat. Kunden väljer ut vem som ska ha tillgång till uppgifterna och vilken sekretessnivå som gäller.

– Alla data finns tillgängliga och går att nå via vår molntjänst för fjärruppkoppling. Du kan få dem presenterade i din surfplatta eller smartphone, i kontrollpanelerna vid linjen eller i din dator på kontoret, säger Christer Bäckdahl.

Testerna kommer utmynna i flera kommersiella applikationer under 2018.

AP&T:s uppkopplade funktioner omfattar bland annat:

  • Performance monitoring.
  • Condition monitoring.
  • Process monitoring.
  • Energy monitoring.
  • Remote maintenance.
  • Operation monitoring. 

aptgroup.com

 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.032