23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hydraulico ändrar om i styrelserummet

| Medlemsnyhet | Företag Hydraulico A/S

Det internationella verkstadsföretaget Hydraulico stärker sin ledning och ändrar om i styrelserummet. Lars Bugge blir ny vd och byter plats med ägaren Torkild Salling som tar över som styrelseordförande.

Hydraulico, som producerar och levererar stora hydrauliska pressanläggningar över hela världen, genomför en rockad i ledningen. Styrelseordförande Lars Bugge, som kom till företaget 2017, träder nu in i den dagliga ledningen som vd, och ägaren Torkild Salling, som har varit vd under de senaste 30 åren, tar över ordförandeskapet.

Hydraulico med bas i Odder i Danmark är inne i en positiv utveckling. Företaget har just levererat sitt bokslut för 2017 som visar ett överskott före skatt för koncernen på 7,5 miljoner DKK, vilket är en fördubbling av överskottet före skatt jämfört med föregående år. Ägaren Torkild Salling anser därför att det nu är dags att ta ett steg tillbaka och låta yngre krafter bära utvecklingen.

"För att stärka Hydraulico inför framtida möjligheter inom digitalisering och nya industrikoncept har vi just avslutat ett viktigt strategiarbete i samarbete med Århus universitet. Vi ser framöver en stor potential i att internationell service, vilket är en betydande del av vår verksamhet, kan bidra till och stödja utvecklingen av Industri 4.0 hos våra kunder. Jag har därför funnit tidpunkten lämplig för att lämna över stafettpinnen till yngre krafter ", förklarar ägaren och styrelseordföranden Torkild Salling på Hydraulico.

Lars Bugge har en bred ledarbakgrund från danska industriföretag, bland annat NKT, VKR (VELUX) Unichains och SKAKO och kommer senast från en tjänst som vd för det privata investmentbolaget Genua A/S. Lars Bugge är civilingenjör och har HD (handelsvidenskabelig diplomprøve) i International Business och redovisning.

"Jag ser fram emot att bli en del av den dagliga ledningen och att i nära samarbete med våra engagerade medarbetare driva utvecklingen särskilt inom service- och teknologiuppgraderingen av kundernas anläggningar. Hydraulico är en specialiserad nischverksamhet som i hög grad drivs av ett erfaret, engagerat och välutbildat team av medarbetare där fokus alltid är att se till att kunderna blir nöjda", förklarar Lars Bugge.

För ytterligare information kontakta vänligen

Lars Bugge på mobil +45 20264344 eller e-post lb@hydraulico.com

Torkild Salling på mobil +45 22498223 eller e-post ts@hydraulico.com

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hydraulico A/S

Rådhusgade 87
8300 Odder
Danmark
Hydraulico A/S

Tipsa en kollega

0.078