23948sdkhjf

Hexagon stöttar YH-utbildningen ”Specialist Industriell Mätteknik”

| Medlemsnyhet | Företag Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence samarbetar med Kunskapscompaniet för att leverera en mätteknisk utbildning.

Myndigheten för yrkeshögskolan släppte 22 mars nyheten att nio av tio arbetsgivare anser att utbildningsformen Yrkeshögskolan (YH) har gett de examinerade den kompetens som efterfrågas i arbetslivet. 2012 tog Hexagon Manufacturing Intelligence initiativ till att tillsammans med en huvudman ansöka om och starta upp en mätteknikerutbildning. Resultatet var lyckat, och i år samarbetar Hexagon med Kunskapscompaniet, en utbildningsanordnare med lång erfarenhet av vuxenutbildning, för att genomföra ännu en utbildning. 

”Det finns en otrolig efterfrågan på utbildad personal inom längdmätteknik och detta är vårt sätt att bidraga till en ökad nivå hos företagen” säger Per-Ola Eriksson som representerar Hexagon i utbildningens ledningsgrupp. ”Denna 1-åriga utbildning ger verkligen rätt kompetens och förutsättningar för att eleverna skall kunna tillföra kunskap i svensk industri.”

Marcus Grahn, som gick första omgången av mätteknikerutbildningen, är numer anställd av Hexagon och arbetar med att utbilda samt ansvara för statistikprogramvaror. Marcus säger: ”Om du söker en utbildning där teori och praktik har en jämn balans så känns detta som ett bra val. Jag ville gå en utbildning med praktiska inslag som var relevant mot företagens behov, och det är precis vad YH-utbildningen erbjuder.”

De studerande kommer möta Marcus och övriga lärare under de delar av utbildningen som genomförs i Hexagons lokaler i Eskilstuna. Ansökan till utbildningen är öppen nu, den beräknas starta i slutet av augusti 2018 med examen redan i september 2019.

LÄS MER

HEXAGONS KURSER

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Hexagon Manufacturing Intelligence

Besöks- och leveransadress:
Filargatan 3, 632 29 Eskilstuna

Postadress:
631 81 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Manufacturing Intelligence

Tipsa en kollega

0.098