23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SSI Schäfer har byggt nytt distributionscenter åt Innnes, Reykjavik Island.

| Medlemsnyhet | Företag SSI SCHÄFER System International AB

Det nya lagret kommer att ha totalt tre olika temperaturzoner där företagets torra varor, djupfryst och färska produkter kommer att lagras.

En innovativ kombination av automatiserade och manuella system säkerställer ett öppet flöde av varor, högpresterande och effektiva processer. Förutom ett automatiserat höglager (HBW) och ett automatiserat miniloadsystem (ASPW) så ingår även ett Cuby shuttle System, en helautomatisk lagringslösning som används för att optimera utnyttjandet av utrymme för kartonger på brickor. Conveyorsystemet kommer transportera varorna medan SSI Schäfer WAMAS® hanterar lagerhanteringen. Anläggningen i  Reykjavik är  15.055 m² stor. Cirka 2800 m² av detta utrymme används för plockning av färska produkter och ytterligare 5 600 m² för plockning av torrt gods och djupfrysning. Den innovativa designen har perfekt balans mellan automatiserade och manuella processer. Majoriteten av automationsprocesserna inom projektet kommer att genomföras för djupfrysta produkter och torra varor. Det färska matlagret, som tillämpar principen person-till-varor, kommer i första hand att använda manuella processer.

Ett ”three-aisle” höglager för torra varor kommer att ge 11 300 dubbel djupa lagerplatser, som kommer att levereras av tre energieffektiva Exyz-lagringshämtningsmaskiner. Dessutom kommer ett 2-gångs shuttlelager som innehåller 20 800 lagringsplatser att förstärka de dynamiska processerna. Fyra kubiska hissar och 50 kubiska enstaka pendlar transporterar korgar eller kartonger som väger upp till 35 kg. I detta område på lageret kommer SSI Schäfer också att installera två palletiserande och två depalletiserande arbetsstationer.

Utformningen av djupfrysningssektionen inom det nya lageret är lika imponerande. Vid framflyttning kommer varor att lagras vid -25 ° C i en ”two-aisle”-HBW med 3 600 förvaringsplatser och brickor i en tvåaxels ASPW med cirka 9 700 lagringsplatser. SSI Schäfer installerar två arbetsstationer för depalletisering och palletering som är ergonomiskt utformade i linje med ergonomi@work! ® konceptet. Den sofistikerade arbetsstationslösningen har en logisk användarvägledning och inbyggd feldetektering. På så sätt kan ergonomi @ arbeta! uppmuntrar till förbättrad effektivitet och löpande förbättringar.

För att säkerställa processer är lager- och funktionsområdena direkt kopplade till varandra med ett pall- och bricktransportsystem på tre nivåer. Hela distributionscentralen kommer att hanteras och kontrolleras av WAMAS® logistikprogram. Projektet beräknas starta under våren 2019.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SSI SCHÄFER System International AB

Bronsåldersgatan 9
213 76 Malmö
Sverige
SSI SCHÄFER System International AB

Tipsa en kollega

0.086