23948sdkhjf

Oerlikon förvärvar det finska ytbeläggningsföretaget DIARC

| Medlemsnyhet | Företag Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Oerlikon har förvärvat DIARC Technology Oy, ett företag som tillhandahåller ytbeläggning och tjänster i Finland. Förvärvet förbättrar Oerlikon Balzers teknikutbud för fordon- precisionskomponentindustrin och ökar företagets utbud av ytbehandlingar.

DIARC Technology Oy är ett finskt företag som grundades 1993. Företaget tillverkar tunnfilmsbeläggningar som förbättrar prestanda och livslängd för verktyg och precisionskomponenter. Företaget har för tillfället 16 anställda som utvecklar beläggningsteknikerna DIARC® FCAPAD (Filtered Cathodic Arc Plasma Accelerator Deposition) och förser kunderna med ta-C-strukturerad amorf diamant, funktionellt kol och metallisk nanokompositfilm, såväl som ultratäta metallnitrid- och metalloxidbeläggningar, samtliga vid mycket låg deponeringstemperatur på under 100º C.

Detta förvärv representerar nästa steg i Oerlikon Balzers strategi för att öka både tillväxten inom fordonsindustrin och serviceutbudet företaget tillhandahåller sina kunder. Utöver att förstärka Oerlikon Balzers avtryck i Finland tillhandahåller DIARC nya funktionella beläggningar för ytadaption, avancerade funktioner och ytskydd. Oerlikon Balzers kommer därför att kunna tillhandahålla ytterligare expertis och ett bredare utbud av ytbehandlingar till sina kunder i hela värden - inom forskning och utveckling, beläggningsservice, processutveckling och utrustning.

“DIARC erbjuder unika och innovativa ytlösningar till sina kunder i Europa, med stor expertis och erfarenhet. Som ett högt specialiserat serviceföretag på marknaden för verktyg och precisionskomponenter kommer DIARC att ytterligare utöka vårt utbud av ta-C-lösningar för fordonsindustrin och stärka vårt avtryck på den skandinaviska marknaden. Detta förvärv tillåter oss att ytterligare snabba på en global expansion av våra tjänster. DIARCs lösningar utgör ett perfekt komplement till vårt aktuella teknikutbud och beläggningar genom att introducera en ny ytteknik utöver dem vi redan erbjuder. Vi välkomnar DIARCs team av talangfulla och kunniga medarbetare”, sa Jochen Weyandt, Head of Business Unit Automotive Solutions, Oerlikon.

Medlemsnyhet

Företag
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Box 44074
100 73 STOCKHOLM
Sverige
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Tipsa en kollega

0.095