23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

HAIMER ställer ut på ELMIA Verktygsmaskiner

| Medlemsnyhet | Företag Haimer

Industri 4.0 i fokus

Perfekt anpassade till varandra

Med Elmia Verktygsmaskiner 2018 kommer Jönköping återigen bli centrum för maskinbearbetning. Där kan utställare och besökare prata om den senaste tekniken, tjänsterna och trenderna. Och mitt i kommer HAIMER gruppen att finnas med sina världsledande produkter inom värmekrymp och balanseringsteknologi. I monter B05:38, presenterar företaget hela sin produktportfölj, allt från hårdmetallverktyg till olika verktygshållare samt krympning, balansering och förinställningsteknik. Alla produkter är perfekt anpassade till varandra och uppyller alla nödvändiga krav för nätverksintegration och kontinuerligt dataflöde.

HAIMER Gruppen kommer att för första gången i samband med Elmia Verktygsmaskiner 2018 att delta med egen monter första gången, där enastående och kvalitativt ledande teknik, som ger ett avgörande bidrag till ekonomisk bearbetning visas. Några av höjdpunkterna inkluderar utan tvekan de nätverkskompatibla Microset-förinställningsenheterna som gör HAIMER till en komplett systemleverantör av kringutrustning. För HAIMER är huvudfokus under mässan deras Industri 4.0-teknik.  HAIMER-chuckar utrustade med RFID-datachip eller HAIMER-nätverkskompatibla krymp- och balanseringsmaskiner. Med sitt breda sortiment strävar HAIMER efter att göra hela arbetsprocessen så enkel som möjligt för alla sina kunder. Från skärande verktyg och verktygshållare till värmekrymp, balansering och förinställningsteknologi med högsta precision kan kunderna få allt de behöver från en enda källa. 2017 var fylld av många innovationer som kommer att presenteras på Elmia Verktygsmaskiner 2018.

Power Clamp i4.0 – Förberedd för Industri 4.0

Den nya och automatiska Power Clamp i4.0-serien gör krympningen mycket enkel. Denna serie erbjuder en ny, högkvalitativ design och maskinerna är utrustade med ett kraftfullt kylsystem. Tack vare den patenterade NG-spolen hanterar maskinerna både hårdmetall och HSS-verktyg i diameterområdet 3 till 32 mm. Gränssnitt för datakommunikation med produktionsnätverket och en skanner som kan läsa krympparametrarna gör denna serie Industry 4.0 klar. En annan fördel är den nya och användarvänliga mjukvaran, som nu erbjuder ett brett utbud av krympalternativ på en industriell 7-tums pekskärm.

HAIMER Microset Förinställningsteknologi

Microset-maskiner skiljer sig genom förstklassig hårdvara, ideal ergonomi och enkel hantering. Produktsortimentet av HAIMER Microset inkluderar även maskiner som är mycket lönsamma för lågvolymanvändarna. HAIMER erbjuder även halvautomatiserade maskiner med autofokus som är lämpliga för den genomsnittliga användaren. Sist men inte minst innehåller produktsortimentet helt automatiserade förinställningsmaskiner med linjärstyrning som är konstruerade för hög volymanvändning. Alla dessa maskiner är konstruerade med en stabil gjutjärnskonstruktion som minskar behovet av frekvent kalibrering och möjliggör en smidig och noggrann produkt.

Krymp hylsor - HAIMER kvalitet för svarvar                                                    

Förutom hållande verktyg i världsklass lämpade för CNC-fräsning erbjuder HAIMER nu även hållande för svarvar. De nya krymphylsorna är tillgängliga i ER16 och ER25 och är kompatibla med alla vanliga spännmuttrarDe kan också användas med drivna verktygshållare. Möjligheten till Cool Jet garanterar ännu mer processäkerhet och maximal kylning genom hylsorna.

Duo-Lock ™ programmet - det bästa gränssnittet för modulära fräsverktyg

På området för Duo-Lock ™, det modulära verktygssystemet för höga krav har HAIMER utvidgat sitt sortiment: Hylsor med Duo-Lock ™ -systemet gör det möjligt att bevara fördelarna med fräsverktygen även vid användanet i svarvar. De modulära verktygen ger maximal stabilitet och robusthet tack vare dess unika designade gänga med dubbelkona. Detta resulterar i verktyg med mycket hög precision och produktivitet. Duo-Lock ™ -hylsorna garanterar bästa repeterbarhet, enkel inställning och snabba verktygsbyten i maskinen. Tack vare sin monoblockdesign erbjuder hylsorna mer stabilitet och bästa rundgångsnoggrannhet. Med Cool-Jet-systemet erbjuds också de bästa kylmöjligheterna. Duo-Lock ™ -hylsorna är idealiska för både konventionella ER-chuckar för fräsning och drivna verktyg i svarvar. Förutom hylsorna erbjuder Duo-Lock ™ -systemet även hårdmetall-, tungmetall- eller stålförlängare samt solida hårdmetallämnen för maximal flexibilitet vid design av kunder önskemål.

 

Om HAIMER

HAIMER är ett familjeägt, medelstort  företag beläget i Igenhausen, Bayern nära Augsburg, Tyskland. Vi designar, tillverkar och säljer innovativa, hög-precision produkter för skärande bearbetning samt för andra branscher, inklusive fordons-, flyg-, energi-, järnvägs- och konventionell bearbetning. Bredvid vårt stora utbud av verktygshållare i alla populära gränssnitt och längder, inklusive våra krymp- och balanseringsmaskiner, liksom våra 3-D sensorer, solida hårdmetall fräsar omfattar vårt program även verktygsförinställare.

Av cirka 700 anställda över hela världen, arbetar 450 på vår huvudanläggning i Igenhausen där vi har de modernaste maskinerna och en hög grad av automatisering. På vår andra HAIMER produktionsanäggning i Bielefeld, som har 40 anställda, tillverkas HAIMER Microset förinställningsmaskiner. Våra erfarna, dynamiska och högt kvalificerade medarbetare garanterar den högsta kvaliten "made by HAIMER." Som ett aktiv lärlingsföretag, med nästan 50 lärlingar där de flesta blir anställda, har HAIMER möjlighet att säkra sina framtida duktiga medarbetare och uppfylla sitt bidrag till att ytterligare utbilda unga vuxna, samt att säkra framtiden för vår tyska tillverkningenhet.

Som marknadsledare i Europa inom området för verktygshållare, med en daglig kapacitet på ca. 2.000 verktygshållare, är det väldigt viktigt för oss att hålla den höga tekniska nivån på våra produkter. På grund av detta, återinvesterar vi mellan 8 och 10% av vår omsättning i forskning och utveckling. Varje dag vill vi vara bättre och det fungerar perfekt med vår företagsfilosofi , Quality Wins.

 

Medlemsnyhet

Företag
Haimer

Weiherstr. 21
86568 Igenhausen
Tyskland
Haimer

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.085