23948sdkhjf

AP&T stolt mottagare av Quality Innovation Award 2017

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Den 29 januari delades priserna i Quality Innovation Award 2017 ut vid en ceremoni på Moderna Museet i Stockholm, Sverige.

En av pristagarna var AP&T som belönades för sin unika produktionslösning för formning av höghållfast aluminium som lanserades förra året.

– Priset är ett fantastiskt fint erkännande av den innovationshöjd som AP&T står för. Vår teknik ger fordonsindustrin helt nya möjligheter att konstruera lättare, energieffektivare och säkrare bilar, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO, Technology Development som tillsammans med Christer Bäckdahl, CTO, Product Development tog emot priset för AP&T:s räkning.

SIQ:s domarkommittés motivering
"Genom ett holistiskt och systematiskt tillvägagångssätt, som kombinerat många olika kompetenser, har ny rationell teknik för komplex formning av höghållfast aluminium utvecklats. Med den nya tekniken kan materialets tjocklek och vikt minska radikalt, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan samtidigt som krocksäkerheten ökar. Tillsammans gör det här innovationen till ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken."

Läs mer:
AP&T:s produktionslösning för formning av höghållfast aluminium.
SIQ — Institutet för kvalitetsutveckling.

 

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.07