23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sponsring av studentprojekt för långsiktiga samarbeten

Lesjöfors har under många år sponsrat diverse studentprojekt med produkter och kunskap. Det ger inte bara en bra exponering av produkter utan visar också upp företaget som en högkvalificerad arbetsgivare.

Ett återkommande event som Lesjöfors ofta sponsrar är studentracet Formula Student. Det är en internationell studenttävling där lag från olika teknikuniversitet runt om i Europa bygger racingbilar och tävlar i olika moment som köregenskaper, komfort, ekonomi och prestanda. Många timmar läggs ner av studenterna på planering, konstruktion, marknadsföring och andra förberedelser.

Karlstadlag på prispallen
Förra året avgjordes tävlingen på anrika Silverstone-banan i Storbritannien. Av de cirka 100 universiteten som deltog lyckades teamet Clear River Racing från Karlstads universitet att placera sig på en ärofylld tredjeplats. Inför årets upplaga av Formula Student har Lesjöfors sponsringsavtal med KTH, Lund, Linköping, Chalmers och Karlstads universitet. Tävlingen avgörs 6-12 augusti 2018 på välkända Hockenheimring i Tyskland.

Viktiga kontakter knyts
Lesjöfors sponsringspaket består av fjädrar till bilarnas stötdämpning, teknisk support och standardfjädrar. Lesjöfors ser stora fördelar med att sponsra teknikstudenters projekt. Dels exponeras produkterna i världssammanhang och dels får studenterna möjlighet att prova på prestandan i företagets högkvalitativa produkter och lära sig mer om fjäderutveckling.
- Att via sponsring knyta kontakter med framtidens ingenjörer är bra för vår koncerns framtida rekryteringsbehov. Att tidigt visa på vår kompetens, breda kapacitet och höga servicekänsla bereder väg för positiva samarbeten i framtiden, hos vilken arbetsgivare studenten än hamnar, säger Niklas Movitz, Key Account Manager och sponsringsansvarig på Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047