23948sdkhjf

Komplett lösning för att skapa smarta fabriker

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

KUKA har investerat i företaget Device Insight GmbH i München. Syftet är att ytterligare förstärka expertisen inom IIoT – Industrial Internet of Things – i sitt nystartade dotterbolag Connyun GmbH.

– Med ökad kompetens inom artificiell intelligens, big data, plattformar för IoT och molntjänster kan connyun hjälpa kunderna att skapa ännu smartare fabriker, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig KUKA Nordic.

Device Insight GmbH får via KUKA tillgång till ett globalt nätverk av industrikunder och stor kunskap om automatisering. De har spetskompetens när det gäller plattformar för IoT i automatiserade industrimiljöer, samt är specialister på teknikområdet kring hur maskiner kopplas samman i nätverk.

–     Kombinationen av de två företagens styrkor innebär att vi tar IoT och smarta fabriker till en ny nivå. Nu kan vi hjälpa kunderna att digitalisera sin produktion på ett riktigt effektivt och framgångsrikt sätt.

IoT teknik från Device Insight som används för att skapa smarta fabriker, bidrar till att KUKA kan genomföra stora Industri 4.0-projekt med sina kunder.

–     Framför allt blir vi oerhört starka på mjukvarusidan. Nu har vi alla verktyg som behövs för att göra fullständiga digitala flöden i fabriker. Genom kombinationen av plattformar för IoT och möjliggörare som robotar samt mobila plattformar från KUKA kan smarta fabriker för framtiden bli verklighet, säger Joacim Lorentsson.

Device Insight har utvecklat och arbetat med IoT sedan 2003 och är en ledande aktör på Europamarknaden med nästan en miljon uppkopplade utrustningar samt cirka hundra experter på området. Investeringen i företaget är en del i KUKA:s satsning på konceptet att bygga smarta fabriker. Det nya samarbetet företagen emellan ökar deras möjligheter till fler stora affärer samt till att växa internationellt.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Tipsa en kollega

0.064