23948sdkhjf

Q-System introducerar Q-Log

| Medlemsnyhet | Företag Q-System Sverige AB

– ett data insamlings- och analysverktyg, som vill optimera produktionen ännu mera.

Fram till  nu har Q-System mest varit kända för sina moduluppbyggda logistiklösningar. Där varje produkt är en modul du kan använda, likt legoklotsar, till att bygga ditt helt egna skräddarsydda anläggning. Allt från Q63 banor till lätt gods upp till Q89 banorna till gods över 1000 kg/m till AGV’er och pallmagasin och allt där i mellan. Alla dessa moduler kan användas enskilt eller kombineras till kompletta anläggningar.

Det nyaste skottet på modulstammen är faktiskt två moduler för att udvidga och optimera befintliga anläggningar eller tillföra dom till nya anläggningar. Det är Q-Data och Q-Log.

Q-Data är den överordnade modulen. Du kan också använda Q-Data eller Q-Log var för sig..

Q-Data modulen är datainsamling. Det är en databas för kommunikation mellan plc styrningar och t.ex. existerande WMS system. Till Q-Data modulen kan du lägga till flera olika element såsom recepthantering, materialehantering, identifikation t.ex. via sträckkoder, kommunikation mellea existerande och framtida maskiner osv. Möjligheterna är många för att samla in all den data du har användning av.

När all data sen är insamlad så kommer Q-Log in i bilden. Q-Log är en webbaserad produktionslogg och presentationsverktyg, som samlar upp dina data, så det är enkelt att analysera. Det kan t.ex. innehålla driftstatus, förbrukningstatus osv. Du kan ta emot skräddersydda rapporter varje dag, vecka, månad eller i vilka intervaller, som passar dig bäst, med exakt de data du gärna vill se. Då den är webbaserad är all data tillgänglig på alla plattformar – PC, tablet eller mobil samt få dem visade på storskärm ute i produktionen, så alla kan följa med i utvecklingen i produktionen.   

På detta vis kan du hålla koll på din produktion överallt via din smartphone.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Q-System Sverige AB

Nygatan 10B
352 31 Växjö
Sverige
Q-System Sverige AB

Bilder och video

Q-Log prezi Screen shot2Q-Log prezi Screen shot1

Tipsa en kollega

0.139