23948sdkhjf

Dormer Pramets nya hårdmetallsort för stål - en liten tuffing

| Medlemsnyhet | Företag Dormer Pramet AB

Dormer Pramet har lanserat en ny sort för allmän bearbetning i en stor mängd material i allmänhet och stål i synnerhet.

Dormer Pramet har lanserat en ny sort för allmän bearbetning i en stor mängd material i allmänhet och  stål i synnerhet. Den nya sorten M8330 är mycket pålitlig och mångsidig och passar vid både grov- och finfräsning av stål och gjutjärn, med eller utan kylning, även under svåra förhållanden. Sorten fungerar också i rostfritt stål, superlegeringar och härdat stål.

Nya M8330 ersätter den existerande 8230 och har en PVD-beläggning av nano-typ, som förbättrar motståndet mot värmesprickor samtidigt som den är seg och klarar tryckkrafter bra. Resultatet blir ett mycket produktivt skär med mycket hög slitstyrka.M8330-sorten finns till mer än 90 olika Pramet skär och finns också i en helt ny serie skär för kopierfräsning som också lanserades i november.

RCMT10-skären klarar hög avverkningsgrad med upp till 5 mm skärdjup med mycket hög pålitlighet. RCMT10-skären är gjorda för att klara höga tandmatningar i en rad olika material och finns därför i tre varianter. Geometri F är för rostfritt stål, superlegeringar och lågkolhaltiga stål, geometri M passar till stål och rostfritt, medan geometri R är lämplig för gjutjärn och härdat stål.

Som ett komplement till de här skären har Dormer Pramet utökat sin serie av mångsidigt användbara SRC-kopierfräsar. SRC10 är en serie fräsar med mindre diametrar och finns från 25 – 66 mm och som plan- pinn- och modulära fräsar. Dess dubbelt negativa design ger ett stabilt skärförlopp även vid grovfräsning och passar till en rad olika operationer, t ex planfräsning, spiralinterpolering, rampning, dykfräsning och högmatningsfräsning.

Alla SRC10-fräsar har invändiga kylkanaler, stort antal skär och en utformning av skärens lägen som ger maximalt stöd för skärplattan med hjälp av åtta stödpunkter.

Mer information om alla nya produkter som Dormer Pramet lanserad i november 2017 hittar du i nyhetsbroschyren Dormer 2017.2 nya produkter från  www.dormerpramet.com.

Titta på de nya Dormer-produkterna i aktion på Dormer Pramets YouTube-kanal www.youtube.com/dormerpramet.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

 

Medlemsnyhet

Företag
Dormer Pramet AB

Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Sverige
Dormer Pramet AB

Bilder och video

SMORC10_2017.2

Tipsa en kollega

0.075