23948sdkhjf

Proceq har lanserat den första trådlösa UCI hårdhetsprovaren

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Equotip® Live är en revolutionerande lösning för trådlös hårdhetsprovning med inbyggd Bluetooth-teknik och rapportering via Live Cloud och webbläsare.

Schweiziska Proceq är marknadsledande och uppfinnare av LEEB metoden, vilket idag är de facto en standard för kvalitativa portabla hårdhetsprovare. Redan i december 2016 lanserades Equotip® Live Leeb som revolutionerade och omdefinierade betydelsen av bärbar hårdhetsprovning. Equotip® Live är det samlade konceptet för Proceq’s trådlös hårdhetsprovare framtagen för tillämpningar för Internet of Things (IoT) och Industry 4.0. Equotip® Live är den största innovationen inom hårdhetsprovning sedan Proceq lanserade Equotip-instrumenten år 1975.

Equotip® Live använder smartphone teknologi - dagens standard för kraftfulla produktivitetsappar - och trådlös Bluetooth-teknik, för att eliminera behovet av kablar. Med Equotip® Live kan du prova hårdhet i fält och läsa av resultatet direkt i din smarttelefon eller läsplatta. Rapporter kan delas omedelbart via appen eller med säkra Proceq Live Cloud via en webbläsare. Appen finns idag tillgänglig via AppStore för iOS.

Den nya Equotip® Live UCI-sonden, med inbyggd Bluetooth 4.0 modul, har utökats med en provningslast upp till 100 N. Enheten har en unik funktion som medför att du kan justera lasten mellan HV1   ̴ HV10 beroende på tillämpning och förhållanden.

Ultrasonic Contact Impedance (UCI) metoden är lämplig för hårdhetsprovning av materialbestämda och standardföremål till exempel runda, tunna objekt samt värmebehandlade ytor. Provningen är mycket snabb och följer enligt standarder ASTM A 1038, ASTM E 140, DIN 50159 och ISO 18265.

Kort fakta om Equotip® Live UCI:

·       Mätområde: 20 – 2000 HV

·       Noggrannhet: ± 2% (150 – 950 HV)

·       Justerbar last mellan HV1   ̴ HV10

·       Tillgängliga skalor: HB, HV, HLD, HRA, HRB, HRC, HR15N, HR15T, MPA

·       Ergonomisk design

·       Flight-säkra AA batterier

Lösningen säljs med ett ingångspris för enheten och en månatlig kostnad för molntjänsten. Alternativt kan man hyra hela lösningen per månad. Tillval är fotstöd, testblock, USB-laddare etcetera. Levereras i en stötskyddad väska.

 

Kort om KmK

KmK Instrument AB grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på högkvalitativa produkter och specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning.

Vi utför lokal support och kalibrering på majoriteten av våra produkter och är lokaliserat med ett democenter i teknikstaden Västerås. Sedan år 2014 är vi ackrediterade enligt ISO/IEC 17025 för kalibrering av kraft och längd på drag- och tryckprovningsmaskiner samt hårdhet på stationära hårdhetsprovare.

Besök oss för mer information på www.kmk-instrument.se eller ring tel. 021-150 160.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.089