Helsvensk presslinje levererad till Airec

| Medlemsnyhet | Företag SMV Industrier AB

Plattvärmeväxlartillverkaren Airecs nya presslinje från SMV Industrier är svensk rakt igenom. Det var också en av anledningarna till att Airec valde SMV som leverantör.

– Kvalitet är viktigt för oss! Sedan vill vi även ha support på nära håll, säger Peter Håkansson, produktionschef på Airec.

Det Malmöbaserade företaget Airec har investerat i är en hel linje med en hydraulpress med en presskraft på 600 ton. Utöver själva pressen består investeringen av hasplar, en specialutvecklad servotångmatare samt ett gemensamt styrsystem. Och samtliga ingående komponenter i linjen är alltså svensktillverkade. 
Kuno Nothin, försäljningschef på SMV Industrier, berättar att presslinjen är konstruerad och monterad på plats i SMV:s lokaler i Smålandsstenar.
– Det är en helsvensk maskin. Som kund behöver man inte känna sig orolig. Med en svensk press får man hjälp på nära håll och bättre kvalitet. I slutänden blir det billigare än att köpa till exempel en kinesisk maskin.
– Våra pressar har ett problem, de håller alldeles för länge, säger Kuno Nothin och skrattar.

Airec är en ny kund hos SMV Industrier och det var tillfälligheter som gjorde att de båda företagen kom i kontakt med varandra.
– Samarbetet började med att vi skulle få till en linje att tillverka prototyper i men projektet har växt, säger Peter Håkansson på Airec.
Företaget har funnits sedan 2002 och har inriktat sig på att utveckla och producera unika plattvärmeväxlare. Tidigare har företaget inte haft någon egen tillverkning men i och med nyinvesteringen blir det ändring på detta.
– Dagens globala OEM-företag ställer höga krav på leverantörer och partners när det gäller snabbhet och flexibilitet, med avseende på framtagande av nya värmeväxlarlösningar. Den nya presslinjen ger Airec de bästa tänkbara förutsättningarna för att tillgodose sina kunders höga förväntningar.

Det som ska tillverkas i pressen är en ny produkt som inte tidigare har funnits. Produkten har Airec tagit fram i nära samarbete med ett globalt OEM-företag. Peter Håkansson berättar:
– Vi har en lödd värmeväxlare med en massa plattor som man lägger ihop till ett paket. Det är de här plattorna som vi ska pressa i den nya pressen. Mönstret på plattorna är väldigt olika beroende på vad de är till för.

Pressen från SMV har de köpt med installation och utbildning på plats i Malmö. Dessutom är tanken att de även köper supporten och servicen från SMV. Kuno Nothin på SMV Industrier berättar om företagets stora serviceorganisation för såväl mekaniska som hydrauliska pressar.
– Det är en väldigt viktig faktor att ha en fungerande serviceorganisation. Vi har till exempel en servicetekniker som utgår från Halmstad som snabbt kan vara på plats i Malmö, säger han.
Peter Håkansson och Airec utesluter inte ett fortsatt samarbete med SMV.
– Vi ser SMV som en oerhört kompetent leverantör. Jag betvivlar inte att vi får en utrustning med hög kvalitet som kommer vara oss till gagn väldigt, väldigt länge!

Text: Malin Ivarsson text & form. Foto: SMV Industrier.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
SMV Industrier AB

Parkgatan 6
333 31 Smålandsstenar
Sverige
SMV Industrier AB

Kataloger mm.

Bilder och video

smv_airec2

Tipsa en kollega

0.159