23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dacapo förbereder för fortsatt framtida tillväxt

Tre initiativ pågår för att för att expandera lagerkapaciteten på hos Dacapo Stainless.

Sen starten 2003 har Dacapos försäljning vuxit varje år, och 2017 blir året med den högsta ökningen någonsin. Volymen på alla marknader och alla produktgrupper växer genomsnittligt med mer än 15%, omsättningen med mer än 25% och resultatet med över 60%.

Kombinationen av en sund europeisk efterfrågan, en framgångsrik digital satsning och en vällyckad kundstrategi har resulterat i denna kraftiga ökning.

”I 2018 vill vi ha mer av detsamma. Därför ökar vi just nu sälj kapaciteten markant på flera marknader. På samma gång, ökar vi vårt digitala koncept med nya smidiga lösningar”, säger Kristian Sylvest, CEO för Dacapo. ”Vi förväntar att tillväxten kommer fortsätta in i 2018. Därför ökar vi just nu kapaciteten steg för steg, på alla platser i verksamheten för att säkra den fortsatt ökande tillväxten”.

Besöker man Dacapo i Silkeborg, Danmark och Helmond, Holland, är det lätt att se, att lagren är fulla till max kapacitet. ”Ja just nu parkerar vi ute på vägen, 500 meter från ingången, eftersom det ligger stål på samtliga parkeringsplatser, vilket inte är hållbart. Detta är anledningen till att vi behöver mer lagerkapacitet”, säger Kristian.

25.000 m2 mark köpt längs motorvägen
På våren 2017 blev Dacapo eniga med Silkeborgs kommun om att köpa 25.000 m2 mark. Denna landyta är i  direkt anknytning till den existerande lagerytan och, och förlänger denna märkbart. Denna yta säkrar många års tillväxt, inte minst för det framtida bygget bland annat får ett höglager.  

2.000 m2 lager nästan färdigt i Silkeborg, Danmark
I oktober påbörjades bygget av en ny 2.000 m2 stor lagerhall i Silkeborg. Hallen, som är en tillbyggnad på de existerande hallarna, förväntas stå klar innan jul. 

1000m2 mer lager i Helmond, Holland
Också i Helmond, har det funnits behov för större lagerkapacitet. Ökningen på försäljningen av rördelar detta år har varit ännu högre än det vi har sett på rör, stång och plåt, vilket har gjort det nödvändigt att få mer kapacitet och mer kollegor på plats. Detta gjorde att vi utökade lagerytan med 1000 m2 under sommaren.

Dacapo Stainless AB
Hanögatan 11
211 24 MALMÖ
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566760301

Tipsa en kollega

0.047