23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Proton Finishing storsatsar i Anderstorp och Forsheda

| Medlemsnyhet | Företag Proton Finishing AB

Proton Finishing storsatsar för framtiden och investerar 50 miljoner i sina anläggningar för pulverlack och ytbehandling. Med kraftigt ökad kapacitet blir Proton Finishing en av de ledande aktörerna på marknaden.

– Nu kan vi erbjuda våra kunder svenska kvalitetstjänster som motsvarar kraven på internationell nivå, säger Henrik Dyberg som är operativ chef.

Det är Proton Finishings anläggningar på Industripulver i Anderstorp och i Forsheda som just nu är föremål för den största investeringen i företagets historia.

På Industripulver i Anderstorp har linan för pulverlack genomgått en fullständig förvandling med nya ugnar, lackboxar, transportband och kylzoner. Anläggningen är redan i drift och det kommande halvåret kommer den att toppas med ett nytt godshanteringssystem. Det handlar om en kapacitetsökning på runt 50 procent, konstaterar Henrik Dyberg.

– Nu har vi en av de effektivaste pulverlacklinorna på den svenska marknaden – samtidigt som vi verkar geografiskt nära de ledande svenska producenterna.

I Forsheda är det trumlinan för ytbehandling med zink och nickel som har genomgått en ombyggnation i två steg. Här ligger den förväntade kapacitetsökningen på 35 procent och anläggningen hör nu till de bästa i Europa. Kunderna finns inom både fordons- och byggindustrin med olika typer av fästelement som den vanligaste produkten.

Investeringarna kommer även att ge stor effekt i Proton Finishings hållbarhetsarbete. Modernare teknik i pulverlackeringslinjen ger minskad energi- och vattenförbrukning. I ytbehandlingen har man ökat återvinningen av vax i den egna processen.

Proton Finishing, som är en del av Proton Group, är en av Europas ledande ytbehandlare inom branscher med leveranser mot fordon, bygg och övrig verkstadsindustri. Vi arbetar idag inom ett flertal olika processer inom såväl korrosionsskyddande som dekorativa ytbehandlingar med högsta kvalitet.

Medlemsnyhet

Företag
Proton Finishing AB

Armaturgatan
Box 1002
331 29 Värnamo
Sverige
Proton Finishing AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094