23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Metallformsprutning på stark frammarsch

Metallformsprutning eller MIM som man också kallar det är på stark frammarsch i Europa i allmänhet och i Sverige i synnerhet. Behovet av detaljer med komplicerade geometrier i en varierande mängd legeringar har ökat det sista året.

MIM är en förkortning av Metal Injection Moulding är en kombination av plastformsprutning och sintring. En blandning av metallpulver och bindemedel, formsprutas med hjälp av en konventionell plastformsprutningsmaskin.

MIM kombinerar styrkan och hållbarheten hos metall med den flexibilitet som ligger till grund för formsprutningsprocessen.
Tekniskt är tekniken lika väl fungerande på detaljer från 1 gram till 450 gram. Komplexa geometrier, snäva toleranser, hög densitet och exceptionell repeterbarhet är några av de egenskaper som gör att MIM är en användbar teknik för tillverkning av metalldelar i en mängd branscher.

Den sintrade detaljen har en densitet på över 97% av en homogen produkt och man kan MIM´a i ett stort urval legeringar som rostfritt, titan, låglegerat, mjukmagnetiska material m.m.
MIM´ade detaljer kan precis som homogena detaljer värmebehandlas och härdas för att förstärka deras egenskaper ytterligare.

Falks Broker AB i Anderstorp är ett företag i framkant inom Metallformsprutning i Sverige. Med flera större industriföretag som kunder har man lyckats få upp ögonen på tillverkande företag om Metallformsprutningens möjligheter både designmässigt och kostnadsmässigt.

Ideus Sweden AB
Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560275637

Tipsa en kollega

0.063