23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Proton Engineering bygger ”Drömfabrik” i Skillingaryd

| Medlemsnyhet | Företag Proton Engineering AB

”Drömfabriken” är arbetsnamnet på Proton Engineerings historiska satsning i Skillingaryd. Omfattande investeringar i processer och teknologi ska ge en automations- och effektiviseringsgrad som är globalt konkurrenskraftig.

– Vi investerar i kapacitet, kvalitet och effektivitet för att kunna konkurrera på den internationella marknaden, säger Proton Engineerings VD Marcus Malveholm.

Investeringen omfattar två nya, helautomatiserade robotceller som redan är i drift. Den första cellen är en rörbockningscell med maskiner för bockning, ändformning och montering, där två robotar sköter materialhanteringen maskinerna emellan. Den andra cellen ändformar, pressar, stansar, monterar samt svetsar rören och har hela fyra robotar för materialhantering och svetsning.

Kvalitetssäkringen sker direkt i maskinerna som kontinuerligt mäter utfallet mot satta mål och återkopplar till mät- och kvalitetssystemet för en stabil och säker process.

Resultatet är en omfattande kapacitetshöjning och kortade ledtider som matchar konkurrensen på internationell nivå, konstaterar Marcus Malveholm:

– Systemet mäter tillgänglighet, anläggningsutnyttjande och kvalitet så att vi snabbt kan identifiera och förebygga vidare störningar. På det här sättet kan vi säkerställa att våra maskiner mår bra och att vi optimerar maskinutnyttjandet dygnets alla timmar. Det är ett effektivt sätt att hushålla med våra kunders tid och pengar.

Den ökade driftsäkerheten kommer att ge utrymme för att vidareutveckla kvalitetsprocesserna. Mycket arbete har redan lagts på att förbättra personal- och ledningssystem och att utbilda medarbetarna i kvalitetsfrågor.

– Vårt mål är att fortsätta att utveckla verksamheten och stärka vår position på marknaden. Proton Engineering jobbar långsiktigt för att säkerställa de lokala arbetstillfällena.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Proton Engineering AB

Box 23
568 21 Skillingaryd
Sverige
Proton Engineering AB

Tipsa en kollega

0.078