23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skapa egenskaper på metall – framtidens behov

Hans Bohman, teknisk chef på Bodycote Ytbehandling, berättar mer om företagets syn på framtiden och de egna processerna.

När industrin och marknaden ropar efter mer prestanda, mindre underhåll, färre driftsstörningar, energisnålare produktion med mera, och allt till en lägre kostnad - då är de så kallade funktionella ytbehandlingarna lösningarna på flera av dessa behov, och därmed framtidens metoder.

För alla konkurrensutsatta industrier är produktutveckling och produktförbättring ett av sätten att tillfredsställa marknadens behov av ständigt bättre och smartare lösningar.  Samtidigt som man förhoppningsvis är steget före sina konkurrenter och kan erbjuda sina kunder en funktionellt bättre produkt framställd på ett mer kostnadseffektivt sätt.

Detta kan ofta lösas genom att man väljer att använda så kallade funktionella ytbehandlingar som ger grundmaterialet fler eller bättre egenskaper än vad grundmaterialet självt kan tillfredsställa. Korrossionsskydd är alltid med i bilden och kan oftast erhållas genom diverse zinkbehandlingar, som är en mycket vanlig och kostnadseffektiv metod. 

Ställer man då samtidigt krav på låg friktion blir inte zink någon lämplig lösning. Då kan till exempel kemisk förnickling eller Nedox, som utförs på alla typer av stål, mässing och kopparlegeringar, bli lösningen som både har bra korrossionsskydd samtidigt som det ger låg friktion om man har metallytor som glider mot varandra. 

Genom att kunna erbjuda marknaden smarta lösningar så har det gett Bodycote möjlighet att kontinuerligt ha återköpande stora kunder i länder som Polen och Italien som skickar detaljer till Bodycote i Sverige för ytbehandling.

Våra funktionella ytbehandlingar utförs på detaljer gentemot svensk fordonsindustri och i stora volymer. Men även i mindre volymer till försvarsindustrin, Off-Shore produkter, finsk medicin- produktion.

För mer information om våra funktionella ytbehandlingar för stål– vänligen kontakta;

Hans Bohman   hans.bohman@bodycote.com

Daniel Franck   daniel.franck@bodycote.com

Bodycote AB
Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560778028

Tipsa en kollega

0.048