Precisionsgjutning istället för bearbetning

| Medlemsnyhet | Företag Falks Broker AB

Alternativ till bearbetning inom komponenttillverkning är bl.a. precisionsgjutning

Detaljer som idag kräver mycket bearbetning skulle kunna gjutas fram i en teknik som kallas precisionsgjutning. Tekniken är även känd under sitt engelska namn "investment casting" och är en metod där man kan gjuta fram komponenter i en mängd legeringar med hög precision. Finishen på den gjutna detaljen är mycket hög, och man kan välja olika typer av omslutning för att styra utseendet på den färdiga ytan. Toleranssatta mått bearbetas vilket ofta innebär mycket låg ingreppstid och därmed lägre kostnad.

Varianter på legeringar är stor, vilket gör att fler produkter blir möjliga och lämpliga för precisionsgjutning.

Det finns mycket få precisonsgjuterier i norra Europa, men med en positiv valutautveckling har det visat sej vara mycket kostnadseffektivt att köpa precisionsgjutna artiklar utanför EU.

Falks Broker AB är ett företag specialiserat på att köpa gjutgods av denna typ åt sina kunder. Med dotterbolag i Kina har man dessutom en total kontroll, inte bara på kvalitet utan även logistik. Artiklar som köps in lagerhålls åt kunden i Anderstorp för leverans i den takt kunden önska ropa av dessa. Detta innebär sammantaget inte enbart mycket låga framtagningskostnader för ingående komponenter, utan mycket lite avvikelsehantering och i princip inga kvalitetsreklamationer.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Falks Broker AB

Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Sverige
Falks Broker AB

Bilder och video

IMG_0683-RedigeraSkärmklippSkärmklipp2IMG_1100Skärmklipp3

Tipsa en kollega

0.065