KUKA visar kundanpassade robotapplikationer på EMO Hannover

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

Användarvänliga automationslösningar för metallindustrin kommer att vara en central del av KUKA:s mässframträdande på EMO i Hannover.

Detta är metallindustrins kanske viktigaste mässa och företag från hela världen visar sina främsta automationslösningar här. EMO Hannover äger rum vart tredje år, och 2017 års mässa kommer att pågå mellan 18 och 23 september på Hannovermässan. KUKA-montern, nummer D81, kommer att finnas i hall 25. 

”Metallindustrin står i dag inför utmaningen att organisera sin produktion effektivt och nära kunden. Det kan bara åstadkommas genom intelligent, robotbaserad automation. Det är därför vi förser våra kunder med skräddarsydda lösningar”, säger Winfried Geiger, Business Development Manager hos KUKA Roboter GmbH. Huvudfokus för KUKA på mässan kommer att ligga på ready2_use-paketen, som underlättar metallindustrins utveckling mot allt högre automationsgrad.

ready2_use: förkonfigurerade och samordnade tillämpningspaket

ready2_use-paketen är ett av sätten att möta automationsutmaningen. ”Paketen erbjuder flexibla lösningar som vi utvecklat i samarbete med våra systempartners, för olika branscher”, förklarar Geiger. Tillämpningarna ready2_pilot och ready2_grip kommer att visas på EMO. Av dessa är ready2_pilot en trådlös lösning som är särskilt enkel att använda och går snabbt att implementera. Lösningarna är utvecklade med tanke på snabb upplärning – användarna kommer att kunna lära sig programmera nästan alla KUKA:s industrirobotar på nästan ingen tid alls.

Små och medelstora företag kan dra fördel av ready2_grip, ett lättintegrerat, förkonfigurerat gripdonspaket. I denna lösning fungerar roboten som maskinbetjäningsrobot för hantering av detaljer, till exempel laddning och uttagning av arbetsstycken i och ur bearbetningsmaskiner. Paketet kommer att visas på mässan tillsammans med den kompakta roboten KR AGILUS Waterproof (WP).

Praktiska tillämpningar kommer att visas i två robotceller

KUKA kommer att visa två robotceller på Hannovermässan. I den ena cellen visas den enkla kommunikation mellan en robot och en bearbetningsmaskin som möjliggörs av styrprogramvaran KUKA.PLC mxAutomation. Programvaran gör det mycket enkelt att integrera KUKA-robotar i styrprogramsystemen för den befintliga maskinparken, till exempel Siemens Sinumerik Operate Run MyRobot. Funktionsblock gör det enkelt att skapa robotkommandon i den välbekanta PLC-programmeringsmiljön. Användaren behöver endast ett minimum av kunskap om robotprogrammering.

I den andra cellen visas robotbaserad fräsning. Fräsrobotar utför bearbetning precis som bearbetningsmaskiner. Robotarna är emellertid mer mångsidiga och flexibla, tack vare sina sex axlar och sitt stora arbetsområde. I exemplet på mässan kommer en robot med hög lastkapacitet att användas för slutbearbetning av gjutgods. Med den använda teknikprogramvaran, KUKA.CNC, går det att exekvera CNC-koderna direkt, utan att behöva kompilera dem till robotspråk. Därigenom bibehålls alla CNC-funktioner, till exempel hantering av dubblettverktyg och verktygsradiekompensering.

Mässpresentationen avrundas med ett urval robotar

Utöver tillämpningspaketen och robotcellerna kommer KUKA att presentera en robot ur KR CYBERTECH nano-serien, en KR CYBERTECH samt roboten KR QUANTEC med hög lastakapcitet, från 90 till 300 kg. KR CYBERTECH-serien är världens mest omfattande sortiment robotar för lättare laster. Robotarna i denna serie är idealiska för utrymmessnåla cellkoncept. Robotarna på mässan kommer att vara speciellt anpassade för hantering av små komponenter.

 

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Bilder och video

KUKA PLC.mxAutomation and milling cellready2_grip

Tipsa en kollega

0.072