23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

In i molnet enkelt och säkert med Beckhoff IoT

| Medlemsnyhet | Företag Beckhoff Automation AB

Integration av IoT i standardsystemet. Tillverkare, systemintegratörer och slutanvändare kan dra nytta av fördelarna med enkel, central och molnbaserad analys av energidata, transparent trendloggning och förenklad hantering av “big data”.

På ISH 2017 presenterade Beckhoff sin universella styrlösning för alla tekniska  system i byggnader, även komponenter för enkel och säker kommunikation med molnsystem. Med presentationen av molnbaserade styrlösningar för VVS-system samt demonstration av avancerad framtidsteknik som Microsoft HoloLens och den digitala röstassistenten „Alexa“ från Amazon, visade Beckhoff i sin monter på ISH det som är möjligt redan idag och som kommer att ingå i framtidens vardag i en „Smart Building“. Beckhoff erbjuder alla hård- och mjukvarukomponenter för IoT-, big data- och analysapplikationer samt säker kommunikation med molnsystem. Tillverkare av VVS-utrustning, systemintegratörer och slutanvändare kan dra nytta av integrationen av IoT i den centrala fastighetsövervakningen: genom enkel och snabb hantering, centralt molnbaserad analys av energidata, transparent trendloggning och förenklad hantering av big data.

Innovationer från Beckhoff inom IoT kommunikation

Användningen av IoT i standardstyrsystem via TwinCAT IoT lämpar sig både för nya projekt samt moderniserings- och ombyggnadsprojekt. Integrationen av IoT sker genom att använda antingen styrteknik från Beckhoff eller tredjepartsstyrteknik eller till och med helt utan styrsystem med Beckhoff IoT-busskopplare.

 Den enkla och säkra kommunikationen med molnsystem möjliggörs av standardiserade protokoll som AMQP, MQTT och OPC UA. TwinCAT IoT kommunikationsapp ger direkt åtkomst till TwinCAT processdata via mobila enheter. Den kontinuerliga och synkrona datainsamlingen sker integrerat i TwinCAT Analytics vilket kan utgöra grunddata till fastighetens förebyggande underhåll.

Fördelar med molnbaserad fastighetsautomation

Systemintegratörer kan med det PC-baserade fastighetsautomations-systemet från Beckhoff förkorta ingenjörsarbetet, snabbt ställa om vid förändringar och integrera/ansluta mot privata eller offentliga molntjänster direkt med standardiserad styrteknik baserat på TwinCAT IoT. Fastighetens driftansvarige får snabb, flexibel samt plats- och tidsoberoende åtkomst till energidata via molntjänsten som är integrerad i styrsystemet. Insamling av transparent trendloggning är förutsättning för en förbättrad och energismart byggnad. Beckhoff erbjuder tillverkare av VVS-utrustning universella styrlösningar  med integrerad anslutning för IoT. På så sätt kan komplexa värmesystem både styras via molnet genom TwinCAT IoT och energiförbrukningen sänkas.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Beckhoff Automation AB

Stenåldersgatan 2A
213 76 Malmö
Sverige
Beckhoff Automation AB

Tipsa en kollega

0.078