RS Components lanserar ny RS Pro-serie med prisvärda kretskortsreparationsverktyg

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Det nya RS Pro-sortimentet för produktions- och labbänken innehåller prisvärd utrustning som rökgasutsug samt löd- och reparationsstationer

Juni 2017 – RS Components utökar sitt RS Pro-sortiment med prisvärda produkter av hög kvalitet med en serie utrustning för labbänken, däribland lödstationer, reparationsstationer och rökgasutsug. De här enheterna är avsedda för reparationsarbeten i produktionsanläggningar och servicemiljöer, samt för utveckingsingenjörer och labbtekniker.

Först ut är den nya smarta LCD-lödstationen på 60 W som är försedd med ett exklusivt värmeelement av aluminiumoxidkeram för snabb uppvärmning. Stationen har ett inbyggt minne där det går att spara och återkalla hämta temperaturinställnignar som används ofta. Det finns också en temperaturkalibreringsfunktion. Den stora, lättavlästa LCD-skärmen, vars ljusstyrka och kontrast kan justeras, är bakgrundsbelyst. Enheten har ett automatiskt viloläge (stand-by) och är försedd med spetskalibreringsfunktioner.

Nästa produkt är en reparationsstation för ytmonterade komponenter. Det är en varmluftsstation som även är försedd med varmluftspistolhållare. Temperaturen regleras ett mikroprocessorstyrt reglersystem som ger hög effekt och snabb uppvärmning. Stationen har också en LED-display, justerbart luftflöde och justerbar luftvolym och en borstlös motor med bullernivå under 45 dB.

Den tredje produkten i serien är kombinerard lödstation och en varmluftsreparationsstation för ytmonterade komponenter. Två LED-displayer visar temperaturen för reparationsarbete respektive lödning. Lödkolven har ett värmeelement av aluminiumoxidkeram och varmluftsreparationsstationen är mycket tyst med en bullernivå på endast 45 dB. Temperaturen regleras av en mikroprocessor och det finns en kalibreringsfunktion. Temperaturen och luftflödet kan regleras för enkel reparation av ytmonterade och hålmonterade komponenter.

Slutligen utökas sortimentet med ett rökgasutsug. Det är ett mångsidigt, bärbart rökgasutsug som kan ställas på en arbetsbänk eller på ett bord. Enheten är ESD-säker och absorberar snabbt och säkert upp till 80 % av den skadliga röken via filter med aktivt kol som säljs separat. Enheten har en tyst (42–45 dB) inbyggd högpresterande fläkt med en maximal kapacitet på 1 m3 per minut. Utbytesfilter finns i RS Pro-sortimentet för arbetsbänkar.

Med produkterna i RS Pro-serien får kunderna kvalitet, prestanda och värde med RS kvalitetsmärkning som representerar branschstandarder för revision, inspektion, test och certifiering.

De här nya lödningsprodukterna stärker det befintliga konkurrenskraftiga sortimentet för elektronikarbetsbänkar som säljs av RS.

 

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Bilder och video

RS618-RS Pro workbench equipment-1RS618-RS Pro workbench equipment-2RS618-RS Pro workbench equipment-4

Tipsa en kollega

0.137