23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Världens rikaste man beställer produkter från Nässjö

Telmex, det mexikanska telekomföretaget, har nu lagt beställningar på 30 000 låssystem hos Nässjöföretaget Industrilås. Ägaren till Telmex är Carlos Slim Helú, nu världens rikaste man.

Telmex, det mexikanska telekomföretaget, har nu lagt beställningar på lås, tätningslister och gångjärn hos Nässjöföretaget Industrilås. Ägaren till Telmex är Carlos Slim Helú, nu världens rikaste man. Beställningarna ökar nu sedan Industrilås kvalificerat sig som godkänd leverantör till den Latinamerikanska telekomindustrin och man har nu fått flera storordrar på drygt 30 000 kompletta låssystem och tätningslister till Telmex. Då ett låssystem innehåller många olika ingående detaljer, är dessa ordrar mycket viktiga för Industrilås AB.

Låsmekanismerna och listerna kommer att användas för att hålla damm och regn ute ur de kopplingsskåp som används i nätverket för såväl telefonförbindelser, bredbandsuppkoppling samt markbundna TV-sändningar i Latinamerika. Kopplingsskåpen kommer att installeras i Mexiko, Chile, Brasilien, Argentina och i Colombia. Det är Industrilås dotterbolag i Mexiko, "Celator" som tagit hem ordern till Industrilås.

Erik Zetterkvist är VD på Celator i Mexiko: – Myndigheterna här har helt andra krav på produkter än i övriga världen. Det är mycket damm, kraftig sol och överhuvudtaget en påfrestande utomhusmiljö i Latinamerika. Det fina är att produkter som fungerar i svenskt klimat med snö, regn och blåst, skyddar lika bra mot damm, sand och stormar i Latinamerika. Som svenska produktutvecklare har Industrilås därför haft en klar fördel med ett ganska aggressivt nordiskt klimat som även innebär att produkterna klarar tuffa påfrestningar i andra världsdelar.

Tuffa påfrestningar har det också inneburit att uppfylla alla länders regler för att bli godkända som leverantör till telekomindustrin i Latinamerika. Också säljarbetet har varit annorlunda mot för hur det brukar vara i de nordiska länderna, men nu kan man skörda frukterna av sitt arbete.

– Det krävs en helt annan motivation att vara säljare här i Latinamerika än i Sverige. I Latinamerika krävs det enträget arbete med många återbesök för att kunden skall förstå att man är seriös och för att kunderna skall förstå hur bra produkterna är. Det handlar i stor utsträckning om att knyta sociala band också, och därför ser vi denna lyckade affär som ett kvitto på att kunderna både gillar våra produkter och vår attityd, avslutar Erik Zetterqvist.

------------------

Telmex grundades 1947. Efter privatisering 1990 har det fiberoptiska nätverket byggts ut i mycket hög utsträckning. Enbart i Mexiko har Telmex ca 16 miljoner fasta telefonabonnenter och man använder i stor utsträckning radiolänkar för att koppla samman datatrafik, telefonabonnemang och TV-sändningar i landets svårtillgängliga områden. Totalt har Telmex ca 180 miljoner abonnenter på sina trådlösa tjänster i Latinamerika. Under 2003 fanns ca 60 000 anställda i Telmex.

------------------

Industrilås AB tillverkar och tillhandahåller lås och gångjärn av hög kvalitet och design till rätt pris. Företaget arbetar sedan 1981 internationellt med helhetslösningar till dörrar, luckor och inkapslingar utomhus och inomhus. Typiska kunder bygger elkapslingar, serverskåp, teleskåp, tåg, generatorer, husvagnar, släp eller verktygslådor av produkterna som Industrilås tillverkar.

Det som skiljer Industrilås från övriga tillverkare av lås, handtag och gångjärn är att de behärskar hela tillverkningsprocessen; gjutning, bockning, stansning, pressning, lackering, montering, kvalitetskontroll och testning. Fabriken finns i Nässjö med 150 anställda. Därtill finns återförsäljare i 21 länder.

Industrilås i Nässjö AB
Box 214
571 23 Nässjö
Nässjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561397372

Tipsa en kollega

0.063