23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inbjudan temadag: Kuggbearbetning, PrimeTurning™ och tvätt/gradning

| Medlemsnyhet | Företag AB Sigfrid Stenberg

I slutet på maj öppnar vi återigen upp dörrarna hos oss på Stenbergs -välkommen!

Förutom det vi själva visar: Kuggbearbetning i standardmaskiner, så passar Sandvik Coromant på att visa upp sin senaste innovation: CoroTurn® Prime och PrimeTurning™ - ett helt nytt svarvkoncept! Även AME finns på plats och demonstrerar årets version av Mastercam, första CAM-system som innehålla stöd för Sandvik Coromants unika PrimeTurning­­™. Dessutom anordnar Euromaskin samtidigt parallella temadagar och visar upp nyheter inom gradning och tvätt.

DATUM: 30 och 31 maj
TID: 09:00 samt 12:30 (halvdag)
PROGRAM: Se hemsidan
PLATS: Vasavägen 3D, Jönköping
ANMÄLAN: Anmälan krävs, görs via den här länken. Begränsat antal platser, eventen är kostnadsfria. Anmälan ska göras senast onsdagen den 24 maj.
FRÅGOR: Kontakta Katarina Wadsby på 036-30 44 26 eller katarina.wadsby@stenbergs.se

Kuggbearbetning i standardmaskiner (STENBERGS/SANDVIK COROMANT/MASTERCAM)
- Vilka typer av kuggar som kan bearbetas och till vilka toleranser
- Vad som krävs av maskinen och till vilket styrsystem

Utöver våra egna experter finns Jochen Ondra från Okuma Tyskland på plats, dessutom körs demo på InvoMilling och powerskiving i hallen under båda dagarna.

Blum-Novotest kommer finnas på plats för att visa unika optimerade lösningar för ytjämnhetsmätning och skanning av konturer såsom kuggar, för din Okumamaskin!

Den största innovationen inom svarvning... sedan svarvning! (STENBERGS/SANDVIK COROMANT/MASTERCAM)          
PrimeTurning™ är en ny metod som du kan använda för att svarva i alla riktningar på ett mycket effektivare och produktivare sätt än med konventionell svarvning. Konceptet består av en ny svarvmetod, särskilda CoroTurn® Prime-verktyg och en kodgenerator. Den här innovationen innebär oändligt många möjligheter att utföra dina vanliga svarvoperationer på ett effektivare och produktivare sätt. Det är inte bara ett nytt verktyg, det är ett helt nytt sätt att svarva (läs mer här).

På plats finns AME och visar upp årets version av Mastercam som är det första CAM-system som innehåller stöd för Sandvik Coromants unika PrimeTurning™. Det är resultatet av ett samarbete mellan Mastercam och Sandvik Coromant som gjort detta möjligt. Mastercam 2018 släpps i juni 2017 och kommer då att kunna skapa de nya verktygsvägarna. (Läs mer här)

Tvättning med renhetskrav och gradning (EUROMASKIN)
Hos Euromaskin visas bland annat nyheten Mecanofast- världens snabbaste tvätt! Eller vad sägs om tvättning + torkning på bara 30 sekunder? Med den unika tvättkammaren och tvättfixturen som tvättar med hög- och lågtryck inuti detaljer samt torkar med tryckluft nås i princip alla renhetskrav. De vanliga problemen med vita fläckar och flammig yta finns inte mer då vattnet blåses bort.

Vakuumsuggradning är en simpel och kostnadseffektiv gradning för alla typer av komplexa detaljer och material med höga krav. Med denna metod kan man nå invändiga gradpunkter och det påverkar inte detaljens form såsom termisk gradning gör. Demo körs både i Mecanofast och i gradenheten.

Nyli visar dessutom utrustning för renhetsmätning, både för partikelmätning och ytspänning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
AB Sigfrid Stenberg

Vasavägen 3 D
Box 3027
550 03 JÖNKÖPING
Sverige
AB Sigfrid Stenberg

Tipsa en kollega

0.063