23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Modellteknik en del av MDH Solar Team

| Medlemsnyhet | Företag Modellteknik i Eskilstuna AB

På Modellteknik brinner vi för utveckling och ny teknik. När vi fick frågan om vi ville vara med att sponsra studenterna på Mälardalens Högskola i deras spännande projekt, var det inte speciellt svårt att svara ja.

MDH Solar Team kommer att delta i The Bridgestone World Solar Challenge. En tävling på hela 3000 km som går mellan Darwin och Adelaide i Australiens öken. Perfekta förhållanden för en solcellsdriven elbil.

Vår delaktighet i projektet handlar dels om teknisk support kring verktygsdesign, men framförallt om tillverkning av formverktygen till karossen. När verktygen är klara kommer dessa att användas för att laminera karosseridelarna i kolfiber.

- Vi är nu inne i slutfasen för vår del i projektet och bearbetar för fullt för att teamet skall hinna klart till sitt Release-Event den 31/5, säger Johan Tegnemo, teknisk föräljningschef på Modellteknik.

Det blev ett omfattande sponsorsprojekt med många produktionstimmar, så nu håller vi tummarna för att studenterna tar hem segern i sin klass, avslutar Johan.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Modellteknik i Eskilstuna AB

Box 109
631 02 Eskilstuna
Sverige
Modellteknik i Eskilstuna AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.047