Coldbrace – Kylenheten som dämpar kroniska smärtor

| Medlemsnyhet | Företag Devex Gruppen

Coldbrace är en trådlös kylenhet som levererar en intensiv kyla för användaren i olika intervaller och avleder uppmärksamheten från smärtor och obehag.

Idéen och drivkraften till utvecklingsprojektet Coldbrace kommer från innovatörens egen sjukdomshistoria och den kroniska smärta han själv lider av. Sökandet efter vägar att lindra smärtan har pågått ända sedan han drabbades av Thoracic Outlet Syndrome för tio år sedan. Efter många års experimenterande med kyla var det givet att gå vidare med just denna metod som visade sig skapa smärtlindring, annat än på medicinsk väg. Målet blev att skapa en apparatur som var mer beständig och lättillgänglig för vardagligt bruk.

Resultatet är Coldbrace, en trådlös kylenhet som levererar en intensiv kyla för användaren i olika intervaller och därigenom avleder uppmärksamheten från smärtan.

Förutom kravet på god kvalitet är det viktigt med en portabel enhet med en diskret och tilltalande design. Devex Mekatronik har från uppstarten bidragit med ett helhetsåtagande innehållande förstudie, funktionsutveckling samt tagit fram senaste prototypen. Projektet tar nu nästa steg i utvecklingsfasen och innovatören Christian Ahlström öppnar för fler samarbeten och användningsområden för produkten med potential för att effektivt hjälpa personer med både fysiska och psykiska besvär. ­­

"Att min idé hamnade i Devex händer är jag otroligt tacksam för. De sprudlar utav kreativitet och kunskap och inget känns omöjligt. Man blir alltid väl omhändertagen och respekterad. Devex lovar det de står för "Vi hjälper er från idé till färdig produkt". Detta hade inte kunnat bli bättre!" Säger Christian Ahlström, grundare av Mybrace.

För mer info samt möjlighet att vara delaktig i nästa fas i detta spännande projekt, besök mybrace.se

 

Medlemsnyhet

Företag
Devex Gruppen

Fraktflygargatan 1
128 30 Stockholm
Sverige
Devex Gruppen

Tipsa en kollega

0.052