En lamellrondell att utnyttja till 100 procent

| Medlemsnyhet | Företag Tyrolit AB

Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim är en lamellrondell som är framtagen för gradning i stål och rostfritt stål samt slipning av svets. Den speciella bakplattan innebär att man allteftersom kan riva ner ryggen och därmed utnyttja rondellen fullt ut.

Många som använder lamellrondeller vet att rondellen oftast slits mest i ytterkanten och inte går att använda fullt ut vid slipning. Det är både ekonomiskt och miljömässigt slöseri att slänga en rondell medan lamellerna i mitten fortfarande är gångbara. Därför har Tyrolit tagit fram en lamellrondell med en särskild bakplatta (s.k C-trim) som gör att man allteftersom kan riva ner ryggen och därmed utnyttja rondellen fullt ut. C i namnet C-trim står för att lamellerna är mycket hårt packade, vilket tillsammans med den stabila underläggstallriken fungerar bra vid hög belastning och ger en mycket lång livslängd.

- Den avrivningsbara bakplattan gör att du kan komma åt lamellerna längre in, vilket gör att du kan använda rondellen till 100%. Då slipper du att kasta rondellen med slipduk kvar. Det är både bra för ekonomin och miljön, säger Göran Nyberg, Produktchef.

Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim är framtagen för gradning i stål och rostfritt stål samt slipning av svets och är framför allt en mycket bra produkt för de som arbetar med smide, tillverkning av containrar och skeppsbygge. Rondellen fungerar bra både för vanligt stål och hårdare höglegerade stålkvaliteter.

Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim finns i storlekarna 115-180 mm och i 40-120 korn.

Medlemsnyhet

Företag
Tyrolit AB

Enhagsslingan 4
183 25 Täby
Sverige
Tyrolit AB

Bilder och video

Lamellrondell Tyrolit Longlife C-trim_backLamellrondell Tyrolit Longlife C-trim_side

Tipsa en kollega

0.047