23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kasper Sahlin-priset Axelents förråd till vinnare av ärofyllt arkitekturpris

Studio 1 är en av HSBs nya bostadsrättsföreningar beläget i Örgryte Torp, Göteborg. Flerbostadshuset blev i november tilldelat det ärofyllda Kasper Sahlin-priset för årets bästa byggnad 2016.

Axelent är stolta leverantörer och fick äran att genom Peab leverera och montera förråd och cykelställ till de boende i HSB Brf Studio 1.

Dåtid möter nutid

Ledorden för skapandet av den nya bostadsrätts-föreningen var ”Dåtidens våning i modern tappning” och med hjälp av arkitekten Johannes Norlander kunde HSBs idé förverkligas. I juni stod det klart i Örgryte Torp som är ett nytt bostadsområde i östra kanten av Göteborgs stad. Namnet Studio 1 kommer från att SVTs hus låg på samma plats tidigare.

Prestigefyllt arkitekturpris

I tuff konkurrens tillsammans med tre andra projekt var HSB Studio 1 nominerad till Kasper Sahlin-priset för årets bästa byggnad, en utmärkelse som anses vara det mest prestigefyllda arkitekturpriset i Sverige. Det ansedda Kasper Sahlin-priset har delats ut av Sveriges Arkitekter sedan 1962 och är en fjäder i hatten för vinnarna. Juryns motivering löd bl.a: ”Med avstamp i en traditionell bostadsform uppnår projektet arkitektonisk höjd och skapar sina kvaliteter i inre och yttre rum utan att störa den enkla stadsplanens idé med lamellhus i sluttande terräng.”

Axelent leverantör av förråd och cykelställ

Genom gott samarbete med Peab har Axelent levererat 59 förråd med totalt 270 löpmeter förrådsvägg av kraftigare modell FK. Förråden är försedda med cylinderlås för att ge de boende en smidig låslösning och samtidigt skapa tryggare förråd för dem att förvara sina tillhörigheter i. Cykelställ som totalt rymmer 126 platser har även levererats och installerats på Studio 1.

Studio 2

Näst på tur för färdigställande står Studio 2. Studio 2 beräknas stå klart för inflyttning sommaren 2017. Totalt består de båda projekten av 155 bostäder Axelents cykelställ och förråd levereras till samtliga. Och vem vet, nästa år kanske vi får se Studio 2 som vinnare av pris för bästa byggnad 2017?

Axelent gratulerar HSB och de boende i Brf Studio 1 och hoppas att de ska trivas i sina nya hem!

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.062