23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Få kontroll på luften med KEMPER AirWatch

KEMPERs nya revolutionerande produkt AirWatch ger nu alla företag möjlighet att övervaka kvaliteten på luften som medarbetarna andas in. AirWatch är enkel, ekonomisk och flexibel.

AirWatch monteras enkelt på lämplig höjd med hjälp av vajer, väggfäste, stolpe etc och kopplas in på elnätet. Med WiFi får man sedan information i realtid till en app i telefonen eller surfplattan, eller via webbinterface till en dator. Dessutom anges luftens status med tre indikationslampor på själva enheten, grön, gul och röd.

AirWatch mäter partiklar ner till 0,1 µm och koncentrationer från 0,0 µm/m3 till ca 15 µm/m3.

AirWatch lämpar sig för produktionshallar, lager och alla andra utrymmen där personer vistas och partikelföroreningar kan tänkas uppstå.

Många gränsvärden för luftföroreningar anges i vikt per kubikmeter luft över tid, och många lever i tron att eftersom deras mätningar visar att de ligger under gränsvärdena så är luften säker.

Trots detta kan luften vara farlig, eftersom ju lättare och mindre partiklarna är desto farligare är de. Partiklar under 0,4 µm passerar genom lungornas alveoler och ut i blodet, varvid ämnen som inte nödvändigtvis är giftiga kan orsaka svåra hälsoproblem.

AirWatch ger svaret i realtid på hur många av de minsta och farligaste partiklarna som finns i luften medarbetarna andas in varje minut. Genom att följa historik på luftkvaliteten kan man spåra källor till föroreningar och införa lämpliga åtgärder.

AirWatch är så ekonomisk att den betalar sig om den så sparar in en enda sjukdag för en medarbetare i produktionen, med följande produktionsbortfall.

Dessutom kan AirWatch styra utsug och luftreningsanläggningar som exempelvis KEMPER CleanAir Tower.

KEMPER CleanAir Tower är ett fristående system som används som komplement till befintlig ventilation i bl a svetsverkstäder. Systemet utgörs av ett torn, dryg 1 m i diameter och en höjd på ca 3,5 m vilket suger in förorenad luft i en volym av 6 000 m3/h på en höjd av ca 4 m där partiklar brukar samlas, renar luften och blåser ut en mjuk ström av renad luft som trycker bort förorenad luft där medarbetare vistas. CleanAir Tower är flexibelt och enkelt att installera.

Vi har KEMPER AirWatch på lager! Beställ här.

Fagon AB
Bruksgatan 11B
241 38 Eslöv
Eslövs kommun
Sverige
VAT nummer: SE6692724651

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031