23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Högt tryck i samarbetet

”Willo är en bra samarbetspartner, inte rädda att säga vad de tycker och kommer med ständiga förbättringsförslag. De är en viktig och delaktig partner i vårt utvecklingsarbete.”

Citatet kommer från Projets teknikchef Andreas Nilsson, som Willo lärde känna på underleverantörsmässan på Elmia i november 2015. Då var Projet på jakt efter en leverantör av specifika komponenter till deras produkter inom vattenskärning.

– Vi letade först och främst efter någon som kunde tillverka en väldigt komplex  högtryckskomponent som sitter i en av våra produkter. Vis av erfarenhet vet vi att det är svårt att hitta rätt kvalitet på en sådan produkt, så Willo fick möjlighet att titta närmare på våra ritningar.

Kundansvarig på Willo är Johan Blomster (bilden) och han presenterade ett upplägg som tilltalade Projet och i maj 2016 levererades den första komponenten.

– Vi har imponerats av Willos innovationskraft och efter hand har vi lagt fler beställningar hos dem, berättar Andreas Nilsson. Det handlar om olika delar av högtryckskomponenter. Man kan säga att vi började med att köpa en liten detalj för att nu köpa en komplett produkt.

Men det är inte bara utvecklingen och produktionen av detaljerna som utmärker uppdraget, utan även lager- och logistikflödet där Willo även ansvarar för den kundanpassade förpackningen.

– Vi skickar leveranser en gång i månaden, packade och klara för Projet att skicka vidare till sina kunder. Nästa steg i processen blir att inte bara förpacka detaljerna var för sig utan i ett färdigt komplett kit, berättar Johan Blomster.

– Willo har kommit väldigt långt i sitt logistikerbjudande och jag ser fram emot att hitta ytterligare förenklingar i vårt distributionsflöde, samtidigt som vi tillsammans fortsätter med teknikutvecklingen i oförminskad takt, säger Andreas Nilsson.

Andreas Nilsson konstaterar också att det finns fler fördelar att samarbeta med Willo än de uppenbara inom produktion och logistik.

– Ja, jag vill framhålla Willos strikta sekretess. Willo har lång erfarenhet av att arbeta med branscher som medtech och kärnkraft, det kräver ett naturligt säkerhetstänk.

Willo AB
St Räppev 61
352 50 Växjö
Växjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560623828

Kontaktperson

Cecilia Örmander
cecilia.ormander@willo.se

Tipsa en kollega

0.032