23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Blåsmaskiner, en viktig del i vattenreningsprocessen

Hallsta Pappersbruk ligger i Hallstavik utanför Norrtälje, där utvecklas och produceras bland annat kvalitativt magasinpapper och bokpapper. Vi har fått följa med på resan mot en effektivare anläggning med ny teknologi.

Vid tillverkning av massa och papper går det åt stora mängder vatten. Till den biologiska vattenreningsprocessen för processavloppsvatten används blåsmaskiner för syresättning i bassängerna. Det är viktigt att ha tillräckligt med luft för att tillgodose reningsprocessen, för att bibehålla rätt kvalité och rätt typ av bakterier för att få optimal funktion.

Holmens pappersbruk i Hallstavik tillhör en av Sveriges största energiförbrukare. De ser ständigt över hur de kan minska sin energiförbrukning och återvinna mer.

När det gäller blåsmaskinsparken har man successivt gjort förbättringar. Genom att byta ut lob blåsmaskiner mot skruvblåsmaskiner har man förutom bättre tryck i den djupa bassängen fått en potentiell energibesparing på 25-30%. Till de grunda bassängerna valdes turboblåsmaskiner med mer effekt för ökad kapacitet och syresättning.

Läs mer om kundberättelsen på Atlas Copco’s webbplats

Atlas Copco Compressor AB
Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561552794

Tipsa en kollega

0.032