23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Yt- och konturmätning från Mahr

Konturmätning är en viktig process inom tillverkningsindustrin, särskilt för detaljer med höga krav på toleransnivåer och exakta dimensioner. Inom konturmätning mäts och analyseras de yttre och inre formerna av en detalj för att säkerställa att detaljen uppfyller specifika geometriska krav.

Vid konturmätning fokuserar man ofta på parametrar som till exempel formavvikelser, radier, vinklar, avstånd mellan specifika punkter på detaljen, samt även ytjämnhet. Vilka parametrar som ska mätas på detaljen avgör valet av verktyg eller maskin. Konturmätning utförs med hjälp av avancerade instrument som kan registrera mycket små avvikelser på ytor, till exempel:

Ytjämnhetsmätare
Mahrs serie inom ytjämnhetsmätare heter MarSurf och erbjuder hög noggrannhet och användarvänlighet. MarSurf är mobila ytjämnhetsmätare med möjlighet att koppla in en mobil printer för snabb och enkel dokumentation. Ytjämnhetsmätaren kan även monteras på stativ.
 
Konturmätmaskiner
Konturmätmaskiner använder en mekanisk prob för att skanna detaljens yta. En perfekt lösning inom konturmätmaskiner är Mahrs MarSurf CD som är en serie av konturmätmaskiner som möjliggör en omfattande analys av komponentens geometriska egenskaper och säkerställer högsta kvalitet.
 
Optiska mätsystem
Optiska mätsystem används för kontaktfri mätning av konturer och ytor. Vi erbjuder det optiska mätsystemet MarVision tillsammans med vår leverantör Mahr. MarVision är särskilt användbart för känsliga eller svåråtkomliga ytor.
 
Optisk ytjämnhetsmätare
Inom några sekunder levererar de exakta och repeterbara 3D-mätningar av nästan vilket material som helst – metaller, glas, keramik, halvledare, polymerer eller organiska material. Detta görs helt kontaktlöst i Mahrs MarSurf 3D serie.
 
Koordinatmätmaskiner (CMM)
Koordinatmätmaskiner använder en kombination av mekaniska och optiska sensorer för att mäta objekt i tre dimensioner med hög precision. Läs mer om våra CMM här.
Utöver detta erbjuder vi även ytjämnhetsmätaren SFP2 och ultralljudssensorn RUP1 för godstjockleksmätning samt temperatursensorn RTP1, alla kompatibla med REVO2-huvudet. Dessa tillägg ökar mätmaskinens flexibilitet genom att minska behovet av manuell hantering och fixturering samt förenklar hanteringen av mätdata.

En stor fördel med Mahr är att de använder ett mjukvarusystem oavsett hårdvara eller mätteknik. Genom att använda samma mjukvarusystem ökas effektiviteten då man slipper att lära sig flera olika mjukvaror. Läs mer om Mahr Group här.

På Ravema arbetar vi väldigt tätt med Mahr och deras tekniker. Tillsammans med Mahr kan vi därför erbjuda kundunika yt- och kontursystem efter kundens specifika önskemål, t.ex automatisera utvärderingen av konturen.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just er verksamhet med yt- eller konturmätning? Varmt välkomna att kontakta oss! 

Kontakta vår expert! 

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031