23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

BIKAR är nu representerat i Sverige

En av världens största producenter och leverantörer av aluminium, koppar och kopparlegeringar – Tyska BIKAR – öppnade kontor i Sverige maj 2024. De svenska kunderna kan se fram emot ett samarbete med Daniel Sigvardsson, som ledare för den svenska avdelningen i Gnosjö och som ska vara länken till Tyskland.

Det har kommit en ny aktör på den Svenska marknaden för aluminium, koppar och kopparlegeringar. Den tyska producenten BIKAR-Metals öppnade sitt eget kontor i Sverige den 1 maj, och det är Head of Sales Daniel Sigvardsson som nu ska ansvara för att sälja till de svenska kunderna. Med bas på kontoret i Gnosjö ser han fram emot att börja dialogen med kunderna.

“Det är spännande att börja på ett stort företag med ett brett sortiment i ryggen. Vi har blivit bättre mottagna på marknaden än förväntat. Det finns många kunder som tycker att det saknats konkurrens på marknaden,” säger Daniel Sigvardsson, som har 20 års erfarenhet från branschen.

Vi har ett otroligt brett sortiment med många olika legeringar, liksom vi har certifieringar riktade mot flygindustrin, så att vi kan leverera till alla de stora tillverkarna och aktörerna inom flygindustrin.

Står bakom ett brett sortiment

BIKAR-Metals levererar bland annat ett mångsidigt sortiment av aluminium, koppar, mässing och brons, både som stänger, plåt, band och block samt ringar, cirkulära ämnen och profiler. Halvfabrikat av aluminium är ett av de största produktområdena hos BIKAR Metals – inte minst i form av företagets eget varumärke FORMODAL, som bland annat omfattar gjutna block och plattor. Utöver aluminium är BIKAR också leveransduktig i ämnen som plast, eftersom en del av kunderna ofta har en förbrukning av det till olika smådelar till sina produkter.

“Vi har ett otroligt brett sortiment med många olika legeringar, liksom vi har certifieringar riktade mot flygindustrin, så att vi kan leverera till alla de stora tillverkarna och aktörerna inom flygindustrin,” säger Daniel Sigvardsson, som kommer få sällskap av fler medarbetare på det svenska kontoret.

Satsar på högteknologiska lösningar

En stor del av produkterna från BIKAR-Metals tillverkas på anläggningarna i Tyskland, England och Indien, där man ständigt satsar på högteknologiska lösningar som kan säkerställa en enhetlig, hög kvalitet. Det handlar om Europas största produktion med mer än 50 plåtsågar, och det investeras kontinuerligt i produktionsfaciliteterna.

BIKAR-Metals levererar till en bred mängd industrier, inklusive flyg, bilindustri, maskinbyggnad och medicinsk teknik – och inte minst till de många underleverantörerna i Sverige och resten av världen. Tack vare en omfattande lagerkapacitet kan kunderna snabbt få tillgång till de nödvändiga materialen, vilket minimerar stillestånd och ökar effektiviteten i produktionsprocessen.

Helt centralt är förmågan att leverera skräddarsydda lösningar, både när det gäller profiler och plåtar. I de högautomatiserade skärcentren tillverkas produkterna exakt efter kundens specifikationer, ner till minsta millimeter. Denna precision säkerställer att varje komponent passar perfekt in i kundens produktionslinje, vilket minskar spill och höjer kvaliteten.

FAKTA: BIKAR Metals

Det familjeägda företaget BIKAR Metals har i mer än 60 år levererat kvalitetsvaror i aluminium, koppar, mässing, brons, speciallegeringar och plast. På de högteknologiska produktionsanläggningarna i Tyskland tillverkas ett omfattande sortiment av plåtar, stänger, ringar, cirkulära ämnen och profiler, som levereras till kunder världen över.

Se mer på www.bikar.com

BIKAR METALS AB
Kungsgatan 4
335 31 Gnosjö
Gnosjö kommun
Sverige

Kontaktperson

Daniel Sigvardsson
Head of Sales Sweden
+46 736424383 daniel.sigvardsson@bikar.com

Tipsa en kollega

0.047