23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbar tillverkning av stålprofiler

Välkommen till Welser Profile, din pålitliga partner för kundanpassade rullformade stålprofiler och rör i Europa. Vår resa började redan på 1960-talet, då vi grundades med en vision om att revolutionera tillverkningsindustrin med den effektiva metoden känd som rullformning.

Rullformning är vår kärnkompetens och innebär att vi gradvis formar plåt på rulle i flera små steg tills vi uppnår den önskade profilformen. Denna metod är inte bara högeffektiv med en imponerande produktionshastighet, den innebär också minimalt materialspill, vilket är en viktig del av vårt åtagande för att minska vår påverkan på miljön.

Det som verkligen sätter oss isär är vår skonsamma materialhantering. Den möjliggör hög precision och snäva toleranser och är särskilt värdefull när vi tillverkar komponenter i höghållfast stål, som annars riskerar att spricka vid traditionella tillverkningsmetoder.

Vi är inte bara specialiserade på rullformning utan har också integrerat flera andra tekniker i vår process, inklusive stansning, svetsning, toxning, prägling och bockning. Detta gör det möjligt för oss att skapa komplexa profiler och optimera produktionsprocessen genom att förlägga den tidigare i leveranskedjan. Resultatet är betydande kostnadsbesparingar för våra kunder.

Vi strävar inte bara efter att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster utan har också tagit aktiva steg mot att minska vår påverkan på miljön. För att främja hållbarhet har vi implementerat ett transportsystem med tåg. Det används inte bara för att leverera råmaterial till vår fabrik utan också för att transportera våra färdiga profiler. Denna satsning minskar koldioxidutsläppen och minimerar vår ekologiska fotavtryck samtidigt som vi säkerställer pålitliga leveranser och transportlösningar.

Vår produktionskapacitet är imponerande och inkluderar godstjocklekar från 0,3 till 8,2 mm och plåtbredder upp till 1 000 mm. Vi kan hantera profillängder på upp till 27 meter, vilket gör det möjligt för oss att möta de mest krävande kundkraven. Vi arbetar med olika material, inklusive stål, rostfritt stål och andra metaller.

Vi är också stolta över vår interna verktygstillverkning och -konstruktion, vilket möjliggör snabba ledtider och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Vår expertis sträcker sig över olika områden, och vårt engagerade team består av mer än 2 500 medarbetare som alltid strävar efter att vara i framkant när det gäller produktionskvalitet och innovation.

Med en stark närvaro i Europa och Nordamerika, med produktionsanläggningar på fyra olika orter, har vi etablerat oss som en seriös aktör inom rullformningsindustrin. Våra innovativa profillösningar, inklusive riktad tjockleksreducering och materialkompression, är exempel på vår dedikation till att erbjuda högkvalitativa lösningar.

För att ytterligare stärka vårt åtagande för kvalitet och kundnöjdhet är vi certifierade enligt IATF 16949:2016, vilket bekräftar vår förmåga att uppfylla de strängaste branschstandarderna.

Vår historia på den nordiska marknaden går över fyra decennier tillbaka när vi grundade AB Welser Profiler 1978. Under åren har vi levererat över tusen individuella profiltvärsnitt och skräddarsydda lösningar till Sverige och de andra nordiska länderna. Vi är stolta över att förverkliga nya idéer och optimera profillösningar för våra kunder.

Vi är din partner för kundanpassade stålprofiler och rör, med fokus på hållbar tillverkning och miljövänliga transportlösningar. Besök vår webbplats på www.welser.com för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med dina behov inom rullformning och stålprofiler

Sökord: Magnelis, Rostfritt, Profiler, Stål, Miljö

AB Welser Profiler
Svandammsvägen 17A
126 35 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561961474

Kontaktperson

MJ
Mirza Jaskic
Sales Manager
+46 707740250 M.jaskic@welser.com

Tipsa en kollega

0.047