23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Specialframtagna O-ringar till livsmedelsindustrin

Arbetar du i livsmedelsindustrin? Då vet du att det ställs höga krav på allt material som används i produktionen av livsmedel – även på små delar som t.ex. O-ringar.

Av Karina Davids – kdmarketingsupport.dk

De stränga hygienkraven i livsmedelsindustrin och även produktionsprocesserna innebär att allt maskineri utsätts för mycket hård belastning. Det betyder att även smådelar som O-ringar utsätts för höga temperaturer och kraftiga kemikalier. Därför har Carsten Holm AB specialframtagna produkter i sortimentet som uppfyller de höga kraven.

FFKM i livsmedelsindustrin
I vårt sortiment för livsmedelsindustrin har vi fokuserat på både lämplighet för livsmedel, låg kontaminering och hög beständighet. Till O-ringarna har vi valt särskilda FFKM-föreningar i FDA-kompatibel elastomer. Det är material med överlägsen kemisk resistens som är optimalt till delar som utsätts för aggressiva kemikalier, syror, basiska ämnen, ånga, aminer, metanol, estrar, etrar, TBA och MTBE.

Våra särskilda FFKM-elastomerer för livsmedelsindustrin kan klara från −20 °C till +270 °C och är godkända enligt följande förordningar och standarder:

  • Reg. EC 1935/2004
  • FDA 21CFR177.2400            
  • USP Class VI
  • 3A-Sanitary Standard
  • DM 21/03/1973
  • BfR XXIV

VARFÖR bör man välja specialmaterial som FFKM?
Det kan löna sig att använda FFKM särskilt när byte av packningar är svårt och tidskrävande och när reparationer leder till långa driftstopp i produktionen.

Fördelen med FFKM är att man får kombinationen av kemisk och termisk stabilitet, vilket kännetecknar materialet PTFE, och samtidigt de elastiska egenskaperna i elastomermaterial.

Behöver du specialmaterial?
Står du inför en akut utmaning när det gäller tätningslösningar eller har du behov av detaljerad information om vilka material eller profiler vi har på lager? Kontakta oss, vi kan ge dig professionell support när det gäller komplexa eller brådskande utmaningar inom tätning.

Holm group
Företaget grundades av Carsten Holm 1979. Idag leds det familjeägda företaget av andra generationen. Holm Group utvecklar, tillverkar och marknadsför standard- och specialpackningar för alla delar av den danska och internationella industrin.

Företaget har för närvarande 40 anställda i Danmark och Sverige och 10 personer i företagets kinesiska dotterbolag, Holm Sealing Solutions LTD, i Suzhou i Kina.

Carsten Holm AB
Kielbergvej 16
5750 Ringe
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark

Kontaktperson

Michael Jacques Lauritsen
Försäljningschef
mjl@carstenholm.dk

Tipsa en kollega

0.031