23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hög kompetens och support under hela er elektrifieringsresa

Inom HYDAC-koncernen har vi arbetat länge med att hjälpa våra kunder nå sina elektrifieringsmål och förfrågningarna ökar stadigt. Det är många delar som behöver ses över vid elektrifiering av mobil hydraulik. Att bara ersätta nuvarande drivlina med en elektrifierad lösning är sällan framgångsrikt – det behövs ett helhetstänk.

Nya marknadskrav och regeländringar driver på elektrifieringen av nuvarande och kommande plattformar. Har ni redan påbörjar ert elektrifieringsarbete eller står ni i startgroparna? Inom HYDAC-koncernen har vi arbetat länge med att hjälpa våra kunder nå sina elektrifieringsmål och vi har sett en stadig uppgång i förfrågningar under de senaste två åren.

Helhetstänk ger större vinst

Det är många delar som behöver ses över vid elektrifiering av mobil hydraulik:

  • Granska och säkerställa att de hydrauliska funktionerna är energieffektiva
  • Se över styrsystemet och dess kapacitet när fler subsystem är anslutna
  • Dimensionera drivlinan och batteriet enligt enheternas verkliga behov
  • Ny teknik, såsom termisk hantering, blir också av yttersta vikt

Att bara ersätta nuvarande drivlina med en elektrifierad lösning är sällan framgångsrikt. Ju mer komplex en maskin är desto fler hydrauliska system finns och desto större vinst gör ni om ni har ett holistiskt tillvägagångssätt.

Lagstiftning viktig drivkraft

Nya lagkrav begränsar kraftigt tillåtna utsläpp från dieselmotorer. För att uppfylla lagkraven krävs en sänkning av varvtalet för att minska utsläppen tillräckligt. Maskintillverkare har i och med detta börjat titta på nästa generations maskiner, som antingen drivs av en hybridlösning eller en helt elektrisk drivlina. Här kan HYDAC erbjuda lösningarna som möjliggör elektrifiering av mobil hydraulik.

Digitalisering och uppkopplade maskiner

Parallellt med elektrifieringen blir maskinkonstruktionerna allt mer komplexa. Intelligenta subsystem för övervakning och drift samt möjligheten att hantera maskinerna på distans kräver insamling av data i molnet. Kraven på styrsystemen ökar också i takt med komplexiteten. De behöver bli snabbare med mer kapacitet än tidigare för att kunna hantera utmaningar, krav och regler inom olika marknadssegment. Nya mobila maskiner har sådana system idag men äldre maskiner kommer att behöva uppdateras och HYDAC har lösningarna för en uppkopplad maskinpark.

Fokus på kundsamarbete

För att effektivisera system och optimera kostnader genom skräddarsydda systemlösningar krävs ett bra och transparent samarbete med kunden. När maskiner omvandlas från förbränningsmotorer till elektrifierade maskiner ökar komplexiteten i systemet med flera nya system och subsystem. Alla dessa nya system har sin egen elektronik (ECU/BMS) och här uppstår ett större behov av integration som HYDAC kan möta genom att stödja maskintillverkarna genom hela resan från prototyp och för-serie till serieproduktion och livscykelhantering av kundens applikationer/maskiner.

👋 Tveka inte att kontakta oss på HYDAC med era frågor kring elektrifiering. Vi finns här som en trygg samarbetspartner med rätt kompetens och supportar er under hela er elektrifieringsresa!

🔎 Läs mer om elektrifieringens olika delar och hur vi kan vara er samarbetspartner på resan.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

HYDAC erbjuder:
Komponenter och lösningar inom hydraulik, filter, elektrifiering, system och servicepartners sedan 1963. Söker du partner inom e-mobilitet, vi arbetartillsammans med dig för att hitta de rätta lösningarna för era mobila maskiner. Vi är gärna med från början när en mobil maskin ska elektrifieras. Vi har kompletta lösningar för hela drivlinan, såsom elmotorer, batterier, kylsystem och styrsystem.

HYDAC AB
Domnarvsgatan 29
16353 Spånga Sweden
info@hydac.se

Hydac AB
Domnarvsgatan 29
163 53 Spånga
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5562061324

Kontaktperson

AI

Tipsa en kollega

0.047