23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utsug för farligt trädamm

Du vet väl om att när man slipar, borrar eller sågar i trä uppstår trädamm. Det frigörs stora mängder partiklar från det bearbetade träet. Det här dammet innehåller ofta en mängd farliga ämnen.

Förfallodatum
den 23 oktober 2025

Samla upp de farliga ämnena med ett anpassat utsug
I trädamm finns det farliga ämnen som måste samlas upp för att skydda mot hälsoproblem och allvarlig sjukdom. Det är mycket vanligt att man får problem som kronisk bronkit, astma och kol när man arbetar inom träindustri. Även allergier och eksem är vanligt förekommande.  Visste du t. ex att damm från lövträd kan ge förhöjd risk för cancer i näsan.  Allt trädamm är farligt, men hur farligt beror på vad trädammet innehåller. Det kan t. ex innehålla terpener och mögelsporer. När man bearbetar limmat, lackat eller behandlat trä så kan man utsättas för ämnen som formaldehyder och isocyanater. 

Vänta inte längre, se till att skydda er med ett utsug! 
Placera utsuget så nära källan som möjligt för att fånga upp så mycket damm som möjligt. Utsugen i ULTs serie ASD har anpassade filtersystem för att ta hand om dammpartiklar i många olika storlekar. De har dessutom många olika tillbehör som utsugsarmar, utsugshuvar, munstycke och fotkontakter mm. Utsugen är lättanvända och kan väljas i mobila eller stationära utförande beroende på hur arbetsplats och behov ser ut.

Kom och träffa oss på Elmia Verktygsmaskiner, 14-17 Maj. Vi kommer att visa både fräsmaskiner och utsug i vår monter.
Ladda ner din kostnadfria biljett här.   

Läs gärna mer om olika luft och farliga ämnen.  

SOLECTRO AB
www.solectro.se

 

 

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige
VAT nummer: SE556143403501

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031